CUKRIĆI ZADARCukriĆi Zadar
StoryEditor
JAVNOZDRAVSTVENA AKCIJA U SRIJEDU 5.4.

CUKRIĆI I PRIJATELJI: Na Narodnom trgu u Zadru predstavljaju mobilnu aplikaciju CUKAR SOS prilagođenu djeci i mladima sa šećernom bolesti, dijele i besplatan Prehrambeni priručnik s prilagođenom obrocima...

Uz pomoć profesora, učiteljica i učenika školske zadruge Iskrice OŠ Š.K.Benje, PŠ Diklo i volontera zdravstvene struke, provodit će određivanje šećera u krvi prisutnima, educirati o šećernoj bolesti, promovirati radove članova i edukativne materijale izrađene u sklopu projekta CUKAR 5.0 kojeg provode u suradnji s Gradom Zadrom i Poljoprivredno, prehrambenom i veterinarskom školom Stanka Ožanića...

U srijedu 5.4.2023. od 11:00 do 13:00 sati na Narodnom trgu u Zadru, članovi Udruge Cukrići Zadar će uz pomoć profesora, učiteljica i učenika školske zadruge Iskrice OŠ Šimuna Kožičića Benje i njihove Područne škole Diklo održati javnozdravstvenu akciju gdje će uz pomoć volontera zdravstvene struke provoditi određivanje šećera u krvi prisutnima, educirati o šećernoj bolesti, promovirati radove naših prijatelja i članova i dijeliti edukativne materijale izrađene u sklopu projekta CUKAR 5.0 kojeg Cukrići provode u suradnji s Gradom Zadrom i Poljoprivredno, prehrambenom i veterinarskom školom Stanka Ožanića.

image

CUKRIĆI ZADAR

CukriĆi Zadar

-Bit će nam iznimna čast predstaviti radove naših dragih prijatelja, njihovu bezrezervnu podršku, educiramo o šećernoj bolesti i predstaviti dio aktivnosti iz našeg projekta CUKAR 5.0. Na događanju će se predstaviti mobilna aplikacija Cukar SOS.SMS koja je izrađena u sklopu Projekta CUKAR 5.0. Radi se o aplikaciji koja je prilagođena djeci i mladima sa šećernom bolesti. Aktiviranjem SOS-gumba pokreće se generiranje SMS-poruke s lokacijom. Generirana SMS poruka obuhvaća osobne podatke djeteta i lokaciju odnosno rutu s najkraćim putem do djeteta, a poruka se šalje kontaktima (roditelji, članovi obitelji, prijatelji). Aplikacija koja šalje upozorenja o sigurnosti u slučaju nužde može djetetu spasiti život- upoznaje nas i poziva  Doris Bailo, predsjednica Udruge Cukrići Zadar.

image

CUKRIĆI ZADAR

CukriĆi Zadar

U sklopu Projekta CUKAR 5.0, Cukrići su tiskali i Prehrambeni priručnik u kojem se nalaze obroci prilagođeni na način da ih djeca mogu sama pripremiti. Cilj je bio izraditi zanimljiv i zdrav vodič koji će spriječiti posezanje za nezdravom hranom. Obroci su grupirani po godišnjim dobima, za pripremu jela preporučuje se koristiti sezonski dostupne namirnice, a uz svaki obrok navedene su nutritivne vrijednosti obroka, dobrobiti pojedine namirnice i- fotografija.

Na samom događanju će se moći preuzeti tiskani primjerci prehrambenog priručnika za sve koji budu bili zaintersirani. Cilj obilježavanja je osvješćivanje i edukacija javnosti o važnosti ranog otkrivanja dijabetesa tip I i II, svakodnevnoj rekreaciji i zdravim prehrambenim navikama.

03.04.2023., 17:18h
ZADARSKI TJEDNIK
03. svibanj 2024 09:41