<p>Zadovoljstvo dobrim ulovom</p>
Zadovoljstvo dobrim ulovom
StoryEditor
RIBOLOVNA PROGNOZA 20.- 26.4.

Bolje će se loviti tijekom dana i pred sumrak

Vrijeme je pogodno za ribolov, a uz još dobro odabranu ješku i prilagođene predveze, mogu se očekivati dobri rezultati

Ribolovno razdoblje prve četvrti-kvarta i razdoblje prvih dana punog mjeseca-uštapa pružat će u svitanju i jutarnjim satima uglavnom rezultate podnošljivog učinka. Bolje će biti tijekom dana i pred sumrak i mrak, a u nekim razdobljima i tijekom noći. Vremenska prognoza najavljuje od pretežne do djelomične naoblake s mogućom kišom s pljuskovima. Puhat će uglavnom vjetrovi JI, SSI, J i JJI smjerova umjerene jačine od 19 do 23 km/h. Temperature će biti nešto niže, od 15 do 17 tijekom dana te od 9 do 12 stupnjeva noću.

S obzirom na već odmaklo proljeće, vrijeme je pogodno za ribolov, a uz još dobro odabranu ješku i prilagođene predveze, mogu se očekivati dobri rezultati. Ipak prije nego li zahitimo udice u more, ne smijemo zaboraviti na staru uzrečicu “ribaru rozi”.

Subota, 20. travnja: prva četvrt-kvarat; peti dan: podnošljivo u svitanju i jutarnjim satima. Podnošljivo i u poslijepodnevnim satima do sumraka mraka.Noću slabo.

Nedjelja, 21. travnja: prva četvrt- kvarat; šesti dan; podnošljivo u svitanju i ujutro do 14 sati. Vrlo dobro do sumraka pa odlično do mraka. Noćni sati nisu za ribolov.

Ponedjeljak, 22. travnja; prva četvrt- kvarat; sedmi dan; dobro u svitanju do 10 sati. Vrlo dobro do 15 sati pa vrlo dobro do sumraka i do mraka, a onda slabo u noćnim satima.

Utorak, 23. travnja: prva četvrt- kvarat; osmi dan; dobro u svitanju i jutarnjim satima do podne. Dobro i u poslijepodnevnim satima, pa dobro i pred sumrak i pred mrak. U noćnim satima slabo.

Srijeda, 24. travnja: puni mjesec- uštap: prvi dan; dobro u svitanju i jutarnjim satima. Dobro i u satima do podne, a onda podnošljivo u poslijepodnevnim satima do sumraka. Podnošljivo i u satima do mraka. Noću slabo.

Četvrtak, 25. travnja: puni mjesec-uštap: drugi dan; podnošljivo u svitanju i jutarnjim satima do podne, a onda slabije u poslijepodnevnim satima do sumraka. Bolje i dobro do mraka. Vrlo dobro tijekom noćnih sati do svitanja.

Petak, 26. travnja: puni mjesec-uštap: treći dan; podnošljivo u svitanju i jutarnjim satima. Slabije tijekom ostalih sati do sumraka. Dobro do mraka. Vrlo dobro do ponoći pa dobro i do svitanja.

Ovo vremensko ribolovno razdoblje s dosta povoljnom vremenskom prognozom, koju uglavnom prati djelomično oblačno vrijeme sa slabijim vjetrovima bit će uspješno najvećim dijelom tijekom sumraka, mraka i u nekim satima noći. Još uvijek važi upozorenje da se ne smije zaboraviti na odgovarajuću odjeću i obuću. Ne smije se zaboraviti ni na kabanicu, jer je moguća je i kiša, a možda i poneki pljusak. Za ješku preporučamo dagnju, lignju i srdelu, a ako se dođe i do neke kvalitetnije ješke, ribolov će biti još uspješniji.

Izlazak i zalazak Sunca

Sunce u ovom ribolovnom razdoblju na zadarskom području izlazi između 05:50 i 06:01 sati, a zalazi između 19:49 i 19:;56 sati.

Faze Mjeseca

Faza prve četvrti-kvarta završava 23. travnja u 05:19 sati kada počinje faza punog mjeseca uštapa u 19:30 sati i traje do 1. svibnja u 02:05 sati kada započinje faza zadnje četvrti–kvarta.

20.04.2024., 08:30h
JOŠKO GATARA
03. svibanj 2024 14:13