38292
Retro Zadar
StoryEditor
Projekt iz ljubavi prema gradu

Morate vidjeti interaktivnu mapu sa starim fotografijama Zadra

Zamislite da možete virtualno "šetati" gradom i jednim klikom doći do očaravajućih fotografija grada Zadra iz prošlih stoljeća u magičnoj usporedbi s istim scenama danas. E, pa upravo to od sada i možete!

Interaktivna mapa starih fotografija grada Zadra projekt je koji se razvijao u nekoliko faza pogonjen čistim entuzijazmom i ljubavlju prema gradu umjesto željom za profitom!

Stranica je otvorena svima koji dijele ljubav prema Zadru i žele istražiti njegovu bogatu povijest. Bez obzira jeste li zaljubljenik u arhitekturu, povijest ili jednostavno uživate u gledanju starih fotografija, ovdje ćete pronaći nešto za sebe.

Mapa je inspirirana briljantnim projektom Zaboravljene Dalmacije gospodina Igora Goleša.

Uz neumorne suradnike na projektu su svakodnevno radili Jure Šango i Marko Mišulić, a projekt će se i dalje razvijati.

Plan je uključiti još Zadrana voljnih prikupljati fotografije, fotografirati i tražiti zanimljive informacije o scenama. Grad Zadar ima toliko zanimljivih mjesta. U zaborav polako odlazi i izgled Bilog Briga prije izgradnje zgrada, Puntamika, Diklo, Bokanjac itd... Sve to autori žele imati na Retro Zadar mapi. I za kraj poručuju kako Retro Zadar nije i nikada neće biti komercijalni projekt i pogonit će ga uvijek čisti entuzijazam. - piše morski.

26.04.2024., 12:31h
06. svibanj 2024 19:02