<p>POLICIJA </p>
POLICIJA Hina
StoryEditor
Počinitelj uhvaćen

45-godišnjak dogovorio radove na zemljištu na Pagu, uzeo 50 tisuća eura. alii rafove nikad nije započeo

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 45-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je teška krađa, narušavanje javnog reda i mira te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Osumnjičen za prijevaru u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva.

Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na širem zadarskom području, u rujnu mjesecu 2022.godine zaključio ugovor o gradnji objekta na području Paga s obveznim rokom dovršetka izvođenja radova do svibnja 2023.godine, da bi potom s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi izradio račun s neistinitim podacima o izvedenim radovima na gradilištu koji je dostavio 52-godišnjem naručitelju.

Temeljem izdanog računa o navodnim radovima na gradilištu, na račun trgovačkog društva naručitelj je prošle godine uplatio novčani iznos od 50 tisuća eura, a da na gradilištu nisu započeti radovi niti mu je vraćen uplaćeni novčani iznos.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 45-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Osumnjičeni za krađu bicikla

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za krađu. Naime, njega se sumnjiči da je 21. svibnja oko 19 sati na području mjesta Zaton otuđio bicikl u vlasništvu 62-godišnjeg njemačkog državljanina. Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Teška krađa

Tijekom vikenda, od 19 do 22. svibnja u Zadru, u Ulici Ivana Gundulića nepoznati počinitelj je provalio u drvarnicu, odakle je otuđio tri bicikla 46- godišnjeg vlasnika te bicikl 22-godišnje vlasnice.

Materijalna šteta iznosi preko tisuću eura, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela teške krađe.

23.05.2023., 11:29h
31. svibanj 2023 08:32