Eksterijer Bistro Pizzeria StilLuka Jeličić
StoryEditor
OBOGATILI TRADICIONALNU PONUDU POZNATOG MJESTA

Posjetili smo: Bistro - pizzeria Stil nudi spizu sa stilom!

Bistro Stil obogatio je svoju ponudu ukusnim i prepozna­tlji­vim marendama. U ponudi, tako imaju, teleće pečanje, fažol, sarmu, polpete, gulaš, a dakako tu su i jela po narudžbi i razne vrste ukusnih pizza.

Bistro-pizzeria radi tijekom cijele godine, a jedni su od rijetkih u gradu koji za domaće ljude imaju niže cijene u odnosu na inozemne goste...

Siniša Grubešić vlasnik bistro- pizzerie Stil u prostoru nekadašnje, ove Zadranima dobro poznate pizzerie, proširio je jelovnik i time i osvježio ponudu jela u kojima svakodnevno možete uživati u ovome ugodnom prostoru s prekrasnim pogledom na zadarsku marinu. Grubešić nam tako opisuje rad svog bistroa:

image

Siniša Grubešić, vlasnik Bistro Pizzeria Stil

Luka Jeličić

Poznati i po marendama

- Svakodnevno nudimo kvalitetne, marende, dakako imamo i našu domaću ribu u ponudi, a i mesne delikatese. Moram naglasiti da je cijena za naše domaće ljude niža, od one koja je za turiste, o tome uistinu vodimo brigu jer znamo kakva je situacija, i mogu vam kazati da su nam ljudi u jednu ruku i zahvalni radi toga. Premda je pizzeria Stil bila poznata još prije trideset godina u Zadru, ja sam je preuzeo prije sedam godina i gosti su nam zadovoljni. Pizze smo dakako ostavili, jer je to tradicija ovog prostora, ali smo prije četiri godine uveli i marende i prepoznati smo po pečenoj teletini koja se peče oko tri sata, i stvarno je ukusna i nikad se nitko nije požalio na takav izbor. Cijene su nam pristupačne tako nam je teletina uz prilog i svježi kruh koji mi radimo svega 60 kuna, a imamo i polpete, sarme, fažol, gulaše, punjenu papriku, kad joj je vrijeme, teleći rižot, ma baš svaki dan nešto drugo. Po narudžbi spremamo i hobotnicu ispod peke koju nam ljudi iz Zagreba naruče dva-tri dana prije kada dolaze u Zadar, jer su svi stvarno zadovoljni, kazao nam je Siniša Grubešić, s kime smo popričali i o aktualnom problemu s kojim se u današnjim danima susreću mnogi ugostitelji.

Moram naglasiti da je cijena za naše domaće ljude niža, od one koja je za turiste, o tome uistinu vodimo brigu jer znamo kakva je situacija, i mogu vam kazati da su nam ljudi u jednu ruku i zahvalni radi toga...

Mladi ne žele raditi

-Teško je danas naći osoblje, nije problem u novcima, ali neće nitko da radi, plaće su veće nego u našoj županiji i uvjeti su dobri, ali mladi ljudi neće da rade. Prije su studenti znali nešto odraditi, a sada niti oni ne žele. Trenutačno radim samo ja, imam dva kuhara, i moja supruga, koja mi pomogne. Ja sam zadovoljan poslom ali svaki dan 15 sati bit na nogama nije ni lako, otkriva Grubešić.

Grubešić ima i širok izbor vina te ističe da se odlučio za naša autohtona vina.

image

Pizza Frutti di Mare

Luka Jeličić

-Tako u ponudi imam vina Punta Skala Kraljevski vinogradi iz Petrčana, jer jednostavno ne želim imati nikakva vina koja nisu iz ovoga kraja. I namirnice koje nabavljamo su domaće a i spremamo ih na domaći način. Dakle, ne upotrebljavamo bezpotrebne začine, uglavnom sol i papar, kao što mi je jedan kuhar iz Trogira davno rekao, što ti je Bog dao to daj i u kužinu i to je to, kaže Grubišić te nastavlja:

S našim ljudima je najlakše...

image

Ponuda marendi u Bistro Pizzeria Stil

Luka Jeličić

- Inače ja sam po struci pizzaiol ali s vremenom čovjek sve nauči. Obzirom da sam u ovom poslu dvadeset godina, odnosno u kužini, nauči čovjek sve tajne. Sezona nam je bila uistinu dobra, a nadam se da će i iduća biti takva. Mi radimo tijekom cijele godine i imamo stalne mušterije koje nam se uvijek vraćaju. Ali moram vam i i za kraj nešto spomenuti. S našim, domaćim ljudima je najlakše raditi. Nisu zahtjevni, čangrrizavi i oni jednostavno uživaju u jelu i piću. Pa s obzirom da mi domaći volimo dobre marende, navratite u Stila i marendajte sa stilom, poručio je Siniša Grubišić. Više slikica i detalja iz Bistra Stil možete pogledati u fotogaleriji klikom na ikonicu neposredno iznad našeg teksta...

ŠPAGETI S PLODOVIMA MORA

Za najbolje špagete s plodovima mora trebva uzeti kozice, svježu tunjevinu, hobotnicu, škampe i lignje. Propržiti ih na maslinovom ulju i češnjaku, dodati pasiranu rajčicu, bijelo vino te podlijevati ribljim temeljcem. Pred kraj flambirati konjakom te začiniti solju i paprom. Špagete skuhati u dosta kipuće vode, preliti maslacem i izmiješati s umakom te posuti nasjeckanim peršinom...

CEZAR SALATA

Dobro izmiješati zelenu salatu, rikulu, chery rajčicu, avokado, na kolutove kuhano jaje i nasjeckanu odkošćenu pečenu piletinu od prsa te prepržene krutone.

Preliti domaćim dresingom i Alceto kremom da se dobro prožme te poslužiti...

image

Eksterijer Bistro Pizzeria Stil

Luka Jeličić

 

04.12.2022., 19:13h
KREŠIMIR VASILJ
19. travanj 2024 05:44