Klasična gimnazija Ivana Pavla II.Zadarska Županija
StoryEditor
ZADARSKA ŽUPANIJA

Dan škole proslavila Klasična gimnazija Ivana Pavla II...

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. proslavila je Dan škole, na svečanoj akademiji na kojoj su nazočili nadbiskup zadarske nadbiskupije msgr. Želimir Puljić i msgr. koadjutor Milan Zgrablić sudjelovao je i župan Božidar Longin te pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić. Ravnatelj škole, don Ante Sorić istaknuo je rečenice ljubavi Pape Ivana Pavla II upućene mladima jer je Papa neizmjerno volio i cijenio mlade usmjeravajući ih na život u duhu Isusa Krista.

"Kao odgojno-obrazovna institucija, crpili smo snagu i želju u njegovim riječima kako bismo ostvarili brojna postignuća u izazovnim prethodnim školskim godinama. Danas smo ispunjeni osjećajima zahvalnosti za sva dosadašnja školska postignuća kao i ostvarenja svih naših zamisli za budućnost ove škole. Za sve naše projekte zaslužni su djelatnici naše škole, a posebne zasluge pripadaju upravo našim profesorima", rekao je don Sorić naglašavajući kako su od ove jeseni u mogućnosti normalno provoditi nastavni program budući da su prethodne dvije godine zbog izazovnih okolnosti bili primorani održavati nastavu prema različitim modelima.

Dodao je kako je Klasična gimnazija ove godine po prvi puta u svojoj povijesti otvorila Opći smjer. Ravnatelj je uvjeren kako je klasično obrazovanje temelj znanja, ujedno i priprema mladog čovjeka za brojne izazove njegova budućeg puta, ali i temelj identiteta europske kulture, stoga će, kako je rekao, zaštitnički čuvati i održavati klasično obrazovanje, ali će istovremeno u duhu vremena biti otvoreni za nove izazove i implementacije...

image

Klasična gimnazija Ivana Pavla II.

Zadarska Županija

Župan Božidar Longin naglasio je važnost prenošenja znanja s profesora na učenike te pohvalio angažman škole u svim njihovih nastavnim i izvannastavnim aktivnostima.

"Koristim prigodu i čestitam prije svega učenicama i učenicima jer vi ste ti zbog kojih ova škola postoji. Svojom željom, ali i svojim dobrim ocjenama dobili ste privilegiju pohađati ovu školu koja je jedinstvena u našoj županiji po svom programu, ali i po pristupu. Odabrali ste školovati se u duhu pozitivnih, općeljudskih i klasičnih, osobito kršćanskih materijalnih i duhovnih vrijednosti. Nadam se da ste zadovoljni svojim izborom te da, učeći i izvršavajući svoje školske obaveze, gradite sebe i ulažete u svoju budućnost.", istaknuo je župan Longin.

Nadbiskup monsinjor Želimir Puljić je rekao:

" Osjećam se ponosno na vas kao vaš nadbiskup i drago mi je da danas ovdje skupa s vama mogu podijeliti radost i zajedničku molitvu našem zaštitniku za blagoslov ove institucije koja mu je posvećena. Ivana Pavla II slavimo na sutrašnji dan, 22. listopada upravo zato što je toga dana prvi put javno nastupio počevši riječima: " Otvorite vrata Kristu! " čime je najavio program svog djelovanja pa je time odlučeno da taj dan bude njemu u čast."

image

Klasična gimnazija Ivana Pavla II.

Zadarska Županija
23.10.2022., 12:37h
ZADARSKI TJEDNIK
25. ožujak 2023 02:48