Čuvari baštineDoris Babić
StoryEditor
Skutafest 2023.

GALERIJA: U Kolanu održan 3. Skutafest, klapska pjesma, delicije od skute i dječji smijeh ispunili su glavni trg

Ove se godine na Skutafestu predstavilo 16 izlagača. Uz lokalne proizvođače i poduzetnike, svoje su štandove predstavili i vrijedni srednjoškolci iz SŠ Bartola Kašića Pag te osnovnoškolci koji su stigli obučeni u traicionalne nošnje Paga

Bogata ponuda lokalnih i okolnih izlagača, vrhunske delicije napravljene od skute, čuvanje tradicije nitima suvenira i narodne nošnje, vesela lica i domaćih ljudi i brojnih posjetitelja, dječji smijeh i izvrsna glazba recept su za uspješnu manifestaciju koji, potvrdila je to još jednom, Turistička zajednica Općine Kolan itekako dobro zna.

U subotu je na Trgu kralja Tomislava u Kolanu održan treći Skutafest, pravo slavlje gastronomije, ali i zajedništva ovoga kraja. Cilj je, ističe zaslužna direktorica TZ Općine Kolan Sabina Gligora Sabalić, promocija autohtonih jela Kolana, kao i proizvoda otoka Paga. Osim toga, cilj je, napominje, i produljenje predturističke sezone.

image

Učenička zadruga Slani škoj SŠ Bartula Kašića Pag

Doris Babić
Ove se godine na Skutafestu predstavilo 16 izlagača. Uz lokalne proizvođače i poduzetnike, svoje su štandove predstavili i vrijedni srednjoškolci iz SŠ Bartola Kašića Pag te osnovnoškolci koji su stigli obučeni u traicionalne nošnje Paga. Posjetitelji su imali prilike uživati u štrudlima sa skutom, palačinkama, slanim kombinacijama skute I pancete te projnim drugim delicijama. Na štandovima su se mogli pronaći različiti ručno rađeni ukrasi, a za dobru atmosferu pobrinula se klapa Diadora. Svojom su pjesmom razveselili i rasplesali sve generacije, a trg kralja Tomislava bio je ispunjen dječjim smijehom, klapskom pjesmom i mirisima brojnih delicija. Mi smo uživali u dobroj zabavi i velikom gostoprimstvu koje sun am pokazali stanovnici Kolana.

Detaljnije o Skutafestu možete pročitati u petak u novom broju Zadarskog tjednika, a u Galeriji ispod naslova pogledajte kako nam je bilo.

image

Katica Oštarić

Doris Babić
04.06.2023., 09:51h
28. travanj 2024 05:21