Svečanost u sukošanskom Domu mladežiVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
PARLAMENTARNI IZBORI

HDZ-ove žene za Hrvatski sabor: Nikolina Baradić, Matea Bakmaz i Drina Bešenić

Županijski HDZ je za kandidatkinje u 7. i 9. izbornoj jedinici za parlamentarne izbore predložio dosadašnju zastupnicu Nikolinu Baradić, djelatnicu zadarske Gradske knjižnice za odnose s javnošću Mateu Bakmaz te Drinu Bešenić, pročelnicu JUO-a Grada Biograda

Županijski odbor HDZ-a Zadarske županije na sjednici održanoj na blagdan svetog Josipa u sukošanskom Domu mladeži nakon svete mise u crkvi svetog Kasijana i procesije sa svečevim kipom kroz selo, a pred početak proslave 34. godišnjice osnivanja HDZ-a Općine Sukošan, jednoglasno je usvojio prijedlog kandidata za liste na predstojećim parlamentarnim izborima, koji će biti upućen središnjici stranke u Zagreb.

Potvrditi HDZ-ov pobjednički mentalitet

image

Drina Bešenić

VELIMIR BRKIĆ

Na popisu su 17 kandidata za 7. i 9. izbornu jedinicu (abecednim redom): Ante Babić, Matea Bakmaz, Nikolina Baradić, Ante Bašić, Drina Bešenić, Josip Bilaver, Jure Brižić, dr. Željko Čulina, Šime Erlić, dr. Nediljko Jović, Slobodan Jurjević, Tomislav Klarica, John Ivan Krstičević, Davor Lončar, Ivica Šarić, Rade Šimičević i Stipe Žunić.

- Imamo najveći broj kvalitetnih kandidata i uvjereni smo da će svaki od njih koji bude odabran, kvalitetno predstavljati HDZ Zadarske županije na listi, potvrditi naš pobjednički mentalitet i zalagati se za svaki kutak naše županije, poručio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta, zvani Darijo.

Županijski HDZ će u 9. izbornoj jedinici od 14 imati 5 kandidata, isto kao Split, dok će Šibenik imati 4 kandidata. U 7. izbornoj jedinici županijski HDZ imat će jednog kandidata.

U Saboru četiri zadarska zastupnika(ce)

image

Matea Bakmaz

VELIMIR BRKIĆ

- Županijski HDZ neće imati nikad više saborskih zastupnika u Hrvatskom saboru, čak četvoricu. Iz 9. izborne jedinice imat ćemo tri, a iz 7. izborne jedinice jednog saborskog zastupnika ili zastupnicu, objavio je Kalmeta pred oko 300 nazočnih na proslavi sukošanskog HDZ-a.

Sukošanci su 34. godina postojanja svoje Općinske organizacije HDZ-a obilježili na poseban dan - blagdan svetog Josipa i na dan kada je 1990. godine održan HDZ-ov skup na Trgu Gornja vrata na kojem se učlanilo više od 500 ljudi. Svečanu proslavu u Domu mladeži otvorio je prigodnim govorom predsjednik Općinskog vijeća i sukošanskog HDZ-a Tomislav Dražić, a načelnik Ante Martinac je govorio o općinskim projektima.

Nazočnima su se obratili i župan Božidar Longin, državni tajnik Josip Bilaver i ministar Šime Erlić, izaslanik predsjednika Vlade RH Plenkovića.

image

Šime Erlić, Branko Dukić, Nikolina Baradić, Šime Vicković

VELIMIR BRKIĆ

Hrabre i učinkovite mjere

- HDZ je domoljubna opcija koja je Hrvatsku okupila 90-ih godina. Na tim temeljima zadnjih 7-8 godina HDZ je napravio čuda, a s time se neki ne mogu pomiriti. Netko je donosio hrabre i učinkovite mjere, a rezultati su jasni i vidljivi, kazao je Erlić te je nastavio:

- Od ovih posljednjih događanja SDP se neće nikad oporaviti. To je put propasti jer su stali iza politike koja udara na temelje Hrvatske, mišljenja je Šime Erlić.

Osim navedenih na sjednici prepunoj optimističkih izbornih najava nazočili su i dosadašnji zastupnici Rade Šimičević, Grozdana Perić i Nikolina Baradić, županov zamjenik Šime Vicković te Stanko Batur, Šime Mršić, Željko Šoša, Branko Kutija i brojni drugi članovi i simpatizeri HDZ-a. U programu je nastupila klapa Žurnata.

26.03.2024., 11:05h
VELIMIR BRKIĆ
29. travanj 2024 11:58