Vrijedne rukeKažimir Škrbić
StoryEditor
HUMANITARNA AKCIJA

Na Viru započelo prikupljanje donacija za korisnike Pučke kuhinje u Zadru i obitelji u Otočcu

Prikupljaju se osnovne higijenske potrepštine, šećer, sol, ulje, brašno, keksi, tjestenina, mlijeko, riža, razna konzervirana hrana i novčane donacije

U dvorani župnog ureda u Viru od nedjelje je počelo tradicionalno prikupljanje donacija građana Vira za korisnike Caritasa Zadarske nadbiskupije, Pučke kuhinje sveti Vinko Paulski u Zadru. Donacije se svakodnevno prikupljaju do 17. prosinca (nedjelja), a najpotrebnije su osnovne higijenske potrepštine, potom šećer, sol, ulje, brašno, keksi, tjestenina, riža i razna konzervirana hrana. Pored prikupljanja za korisnike Pučke kuhinje u Zadru, Udruga dobrovoljnih darivatelja krvi Vir kao organizator ove humanitarne akcije prikuplja i donacije za sedam obitelji slabijeg imovinskog stanja u Otočcu.

image

Humanitarna akcija u punom jeku

Kažimir Škrbić

– Krenuli smo, Virani pomalo donose potrepštine i doniraju novac. Do kraja tjedna sigurno ćemo kao i svake godine prikupiti od 4 do 6 tona hrane i potrepština, a dio sredstva za obitelji u Otočcu već smo dobili i prije nego što je akcija počela – kažu Ljiljana Kapović i Sandra Glavan koje u ime UDDK Vir prikupljaju donacije otočana. Vrata župne dvorane otvorena su svakodnevno od 8 do 18 sati, pa će volonteri i članovi virskog UDDK-a za sve humano nastrojene Virane biti na raspolaganju u tom vremenu. Pored predsjednika virskog UDDK-a Gorana Vickovića koji je idejni začetnik ove humanitarne akcije na otoku te članica UDDK-a Kapović i Glavan, posao u prikupljanju donacija još odrađuju Vojna Kapović, Marija Horvat, Alida Bulić Cvitkušić, Mimoza Jevremović, Snježana Nevrkla, Slavko Čolić, Marija Živković, Matea Majdančić te Lucija Vukoja i Katarina Martinović.

Do danas su virske obitelji već donirale veće količine brašna, ulja, tjestenine, konzervirane hrane, šećera, soli, riže, mlijeka, sapuna, deterdženta za pranje robe ili pasiranih rajčica. Humanitarna akcija provodi se sa sloganom "Dajmo osmijeh na lice potrebitima", a iz godine u godinu okuplja oko dvije stotine virskih obitelji. U ovogodišnju akciju uključit će se i Dječji vrtić smješko u Viru, Područna osnovna škola u Viru te Osnovna škola Privlaka.

11.12.2023., 13:18h
23. veljača 2024 18:15