<p>hitnA helikopterskA medicinskA pomoć</p>
hitnA helikopterskA medicinskA pomoćSdp Zadarske Županije
StoryEditor
VEDRANA MIŠKOVIĆ

"Nije se ni razmišljalo o tome da se hitna helikopterska medicinska pomoć omogući u Zadru"

U dometu zlatnog sata nije ni dobar dio Šibensko-Kninske županije, Lika, središnji dio Slavonije i sjeverno Međimurje. I oni su zaboravljeni, zapostavljeni, zanemareni, baš kao i mi, zaključuje Mišković

Vedrana Mišković, vijećnica SDP-a u Županijskoj skupštini Zadarske županije, poslala je priopćenje u kojem se referira na izjave ministra Beroša na središnjem dnevniku HRT-a u petak.

Ministar zdravstva, Vili Beroš, tom je prigodom izjavio da će program hitne helikopterske medicinske pomoći obuhvatiti cijelu RH.

- Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine ustvrdila sam, temeljem onoga što o ovome kaže struka, da se cijela Zadarska županija, nacionalni parkovi i parkovi prirode, veliki dio autoceste i Jadranske magistrale, kao i svi otoci u Županiji nalaze na puno većoj udaljenosti nego što to zahtijeva pravilo zlatnog sata, navodi Mišković.

Smatra da nisu uloženi ozbiljni napori u to kako bi Zadar uopće mogao ući u sustav hitne helikopterske medicinske pomoći.

- Da se makar samo razmišljalo o tome da se Zadar uključi u sustav, bio bi izgrađen barem jedan heliodrom u blizini bolnice. No niti je izgrađen, niti je u planu, kaže Mišković.

Važno je naglasiti da problem nije ograničen samo na Zadarsku županiju.

- U dometu zlatnog sata nije ni dobar dio Šibensko-Kninske županije, Lika, središnji dio Slavonije i sjeverno Međimurje. I oni su zaboravljeni, zapostavljeni, zanemareni, baš kao i mi, zaključuje Mišković.

04.03.2024., 11:54h
15. svibanj 2024 11:54