Načelnik Davor Lončar o projektima i aktivnostimaArhiva ZT
StoryEditor
Davor Lončar

Općina Poličnik u punom zamahu razvoja, realiziraju se mnogobrojni projekti

Što se tiče društvene infrastrukture, u tijeku je druga faza izgradnje društvenog doma Dračevac Ninski i društveni dom Lovinac. Očekuje se da će do kraja travnja 2024. biti gotovi radovi te uređen okoliš

U Općini Poličnik provode se radovi na opremanju komunalne, gospodarske i društvene infrastrukture, u tijeku je izgradnja vodovodnog sustava za zaseok Mazija i za gospodarsku zonu Mazija. Radove izvodi firma TIM d.o.o., a završetak se očekuje do travnja 2024. Dinamika radova u skladu je s zacrtanim planom te se očekuje tehnički pregled odmah u svibnju kako bi ishodovali uporabu dozvolu.

image
Općina Poličnik

Izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže

- Nadalje, kad je u pitanju stambena zona Grabi Poličnik, izvode se radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže. Radove izvodi firma TIM d.o.o. i KATIĆ BAU d.o.o.. Do sad je izvedeno oko polovine zacrtanih radova, a završetak se očekuje do kraja travnja 2024. Provedbu navedenih projekata Općina Poličnik ostvarila je iz NPOO, a vrijednost navedenih projekata je oko jednog milijuna eura, govori nam načelnik Općine Poličnik Davor Lončar te zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske koja im je odobrila potpore iz Programa vodnog gospodarstva.

Po završetku ovih radova kreće se s izgradnjom cestovne infrastrukture stambene zone Grabi, gdje je postupak natječaja proveden, izabran je izvoditelj - firma Kruševo put d.o.o. koja bi trebala započeti s radovima za mjesec dana.

image
Općina Poličnik

Katastarska izmjena

- Što se tiče društvene infrastrukture, u tijeku je druga faza izgradnje društvenog doma Dračevac Ninski i društveni dom Lovinac. Očekuje se da će do kraja travnja 2024. biti gotovi radovi te uređen okoliš. Podsjećam, dom u Lovincu će se sastojati od prostorije za sastanke, sanitarnog čvora i ugostiteljskog prostora, ukupne površine 140 kvadrata. Onaj u Dračevcu imat će dva ureda, ugostiteljski prostor, sanitarne čvorove i natkrivenu terasu. Površina zatvorenog dijela tog doma iznosit će 114 kvadrata, a s natkrivenom terasom 169 kvadrata, saznajemo od načelnika koji dodaje da je Ministarstvo regionalnog razvoja sufinanciralo dom Lovinac.

Kada su u pitanju nerazvrstane ceste, Lončar napominje da je asfaltirano tri kilometra po naseljima te jedan i pol kilometar u gospodarskoj zoni Murvica jug što je sufinanciralo Ministarstvo prostornog uređenja.

Lončar je zahvalio i Geodetskom zavodu Rijeka koji provodi katastarsku izmjeru Dračevac Ninski, koja je pri kraju te bi uskoro trebala započeti na području k.o. Suhovare.

- Ovim putem još jednom pozivamo mještane da se odazovu, jer im je ovo velika prilika za sređivanje imovinskog stanja. Očekujemo da će Općinski sud u Zadru pronaći način kako riješavati zemljišne knjige za k.o. Dračevac Ninski i k.o. Suhovare, te da se napokon završe i započeti postupci u k.o. Poličnik, k.o. Murvica i k.o. Briševo, zaključuje Lončar.

18.02.2024., 08:00h
02. svibanj 2024 02:59