<p>Obilježavanje obljetnice</p>
Obilježavanje obljetniceZadarska županija
StoryEditor
ZA VRIJEME PROGRAMA

Privremena prometna regulacija povodom obilježavanja Akcije Maslenica

U ponedjeljak u Zadru vremenu od 08.00 do 10.45 sati promet će se odvijati po privremenoj regulaciji

Trideset i prva obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica obilježit će se nizom događanja od 20. siječnja do 3. ožujka 2024. godine, a središnja proslava održat će se u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. godine u Zadru i u zadarskom zaleđu.

U sklopu posebne regulacije prometa, za vrijeme trajanja programa obilježavanja, u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. godine u Zadru u vremenu od 08.00 do 10.45 sati promet će se odvijati po privremenoj regulaciji i to:

Od 08.00 do 09.30 sati bit će zatvorena Ulica Franka Lisice od raskrižja s ulicama Put Kotlara i Kneza Novaka Krbavskog do raskrižja s Ulicom Miroslava i Janka Perice, promet će se preusmjeravati u ulice Put Kotlara i Kneza Novaka Krbavskog.

U vremenu od 09.00 do 09.30 sati bit će zatvorena ulica Franka Lisice od raskrižja s ulicom Miroslava i Janka Perice do Gradskog groblja.

Od 09.50 do 10.20 sati bit će zatvorena Ulica Vlatka Mačeka od raskrižja s ulicama Šestanski prilaz i Put Kotlara prema Ulici Ante Starčevića. Promet će se iz smjera Arbanasa usmjeravati Ulicom Bregdetti prema gradskom kolodvoru, dok će se promet Ulicom Miroslava i Janka Perice (smjer istok-zapad) preusmjeravati u Ulicu Put Kotlara.

Od 09.00 do 10.45 sati bit će zatvoren promet na raskrižju ulica dr. Franje Tuđmana i Put Stanova u Ulicu Polačišće (promet iz Ulice Put Stanova biti moguć lijevo i desno u Ulicu dr. Franje Tuđmana, te do ulaza u podzemnu garažu trgovačkog centra), dok će istovremeno promet ulicom Dr. Franje Tuđmana (smjer zapad - istok) biti moguć samo ravno i lijevo u Ulicu Put Stanova.

Od 10.00 do 10.45 sati bit će zatvorena Ulica Obala kneza Branimira (smjer zapad - istok) na raskrižju s Ulicom 112. Brigade i promet će se preusmjeravati u Ulicu 112. Brigade dalje prema Ulici dr. Franje Tuđmana.

Od 10.00 do 10.45 sati bit će zatvoren promet na raskrižju Ulice Josipa Jurja Strossmayera i Ulice bana Josipa Jelačića na način da će se promet iz Ulice Josipa Jurja Strossmayera preusmjeravati lijevo u Ulicu bana Josipa Jelačića i istovremeno promet iz Ulice bana Josipa Jelačića u desno u Ulicu Josipa Jurja Strossmayera. Policijski službenici će potrebi vršiti fizičku regulaciju prometa na raskrižju ulica Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića, te na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana.

Od 09.00 do 10.45 sati biti će zatvorena Ulica Petra Svačića, od Ulice Obala kneza Branimira do Ulice Polačišće.

Također, kod spomen obilježja Hrvatskim braniteljim na ulazu u Kašić, u 12.30 sati za vrijeme polaganja vijenaca, promet će navedenom dionicom biti obustavljen u vremenu od 30 minuta. Istog dana, u 13.45 sati za vrijeme polaganja vijenaca kod Spomen obilježja kod Masleničkog mosta promet će biti obustavljen na 30 minuta te će biti onemugućen prolazak vozila preko mosta. Pozivamo sve sudionike u prometu za razumijevanje te savjetujemo da u navedeno vrijeme koriste alternativne pravce kretanja po uputama policijskih službenika na terenu.

Savjetujemo sudionike u prometu da se u navedena vremena u najmanjoj mogućoj mjeri koriste navedenim cestovnim pravcima i koriste alternativne pravce kretanja, te pozivamo da poštuju privremenu prometnu regulaciju, ne parkiraju na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje, kako ne bi dolazilo do ometanja ili zastoja u odvijanju motornog i pješačkog prometa, također da način vožnje prilagode uvjetima na prometnicama te postupaju prema uputama policijskih službenika koji će obavljati regulaciju prometa.

Najava snimanja javnog mjesta sukladno zakonskim odredbama

Obavještavamo da će policija, u ponedjeljak 22. siječnja 2024. godine, u vremenu od 08.30 sati pa sve dok za to bude postojala potreba, na više lokacija, među kojima i na lokaciji Trg kneza Višeslava u Zadru, snimati javna mjesta, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

21.01.2024., 08:31h
03. svibanj 2024 04:17