<p>Susret obitelji</p>
Susret obiteljiIzvor Pixabay
StoryEditor
u župi Rođenja BDM

U subotu susret obitelji Zadarske nadbiskupije u Privlaci

Okupljanje sudionika počinje u 10 sati. U 10,30 sati započinje duhovni program, slijedi koncelebrirano misno slavlje te zajednički agape za sve sudionike skupa

Susret obitelji Zadarske nadbiskupije održava se u subotu, 13. travnja, u župi Rođenja BDM u Privlaci.

Svečano koncelebrirano misno slavlje u 11 sati ispred crkve sv. Barbare u Privlaci predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Okupljanje sudionika počinje u 10 sati. U 10,30 sati započinje duhovni program u kojem će se održati prigodni nagovor o značenju i vrijednosti obitelji u Božjem planu i nauku Crkve.

Nakon mise je rekreativni dio susreta: kviz natjecanje i igre u kojima sudjeluju obitelji, a potom zajednički agape za sve sudionike susreta.

Montažna crkva sv. Barbare nalazi se na desnoj strani glavne ceste koja vodi u središte Privlake, iza skretanja za naselje Sabunike.

- Molimo za naše obitelji! Svijet u kojem živimo nije previše na strani obitelji. U obitelji se dožive najljepše, ali i vrlo teške stvarnosti, rane i boli. Koliko suza je proliveno zbog nerazumijevanja i poteškoća u obitelji?

Neka svatko čini koliko je do njega da naše obitelji budu što sličnije Nazaretskoj obitelji, da žive po principima Božje volje koja nas vodi samo dobru, milosti i ostvarenju najboljega za nas, a najbolje za nas je ono što je Bog nama namijenio. Tada sebe ostvarujemo u našoj punini, našoj originalnosti i poslanju koje nam je Gospodin dao da ga činimo u ovom svijetu.

Nazaretska obitelj nije sveta u smislu da je bila bez problema i poteškoća. Sv. Šimun je rekao Mariji da će joj mač boli probosti dušu. Svi imamo poteškoća. I Nazaretska obitelj je imala velikih problema, poteškoća, izgnanstva, nerazumijevanja, trpljenja, nije ih to mimoišlo. Nazaretska obitelj nije sveta zato što nije imala problema, nego zato što je Bog uvijek bio središte njihovog života.

Neka molitva za obitelji bude duboka, da nas Gospodin blagoslovi u našim obiteljima – da obitelji budu na njegovu slavu i da živimo Božju volju, kako bi ona bila za naše posvećenje i naše spasenje, kazao je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

08.04.2024., 11:21h
05. svibanj 2024 23:17