Eko akcija u PaguElvis Šmit
StoryEditor
EKO AKCIJA

Uspješno održana akcija čišćenja podmorja na Pagu povodom Dana planeta Zemlje

Ukupno je prikupljeno oko osam m3 raznovrsnog otpada, što jasno pokazuje veliku potrebu za ovakvim akcijama čišćenja i podizanja svijesti o zaštiti okoliša

Jučer 22. travnja povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje te u okviru Županijskih dana Zadarske županije, Solana Pag i Natura Jadera organizirali su i uspješno proveli akciju čišćenja podmorja na području između nasipa koji okružuje Solanu Pag i nasipa kojim prolazi državna cesta.

image

Eko akcija u Pagu

Elvis Šmit

Organizatori akcije u suradnji s pokroviteljima, Solanom Pag, Naturom Jaderom, Turističkom zajednicom Paga, Gradom Pagom te TC Lorenco, okupili su sudionike kako bi zajedničkim naporima doprinijeli čistoći i očuvanju njihova okoliša.

Među sudionicima akcije, osim samih organizatora, bili su i predstavnici DVD Paga kao i Srednje škole Bartula Kašića, a posebnu ulogu u čišćenju podmorja imali su ronici Đani Iglić i Vedran Dorušić iz Ronilačkog kluba Sveti Roko i Ronilačkog kluba Foka, čija je stručnost bila od ključne važnosti u uklanjanju otpada iz mora.

Srednja škola Bartula Kašića preuzela je odgovornost za čišćenje nasipa duž državne ceste, dok su ostali sudionici marljivo čistili dio koji okružuje Solanu Pag.

image

Eko akcija u Pagu

Elvis Šmit

- Ukupno je prikupljeno oko osam m3 raznovrsnog otpada, što jasno pokazuje veliku potrebu za ovakvim akcijama čišćenja i podizanja svijesti o zaštiti okoliša, govore organizatori i naglašavaju važnost zajedničkog djelovanja u zaštiti okoliša, a ujedno i pozivaju građane na odgovorno ponašanje prema prirodi, a u konačnici i prema nama samima.

Očuvanje okoliša je ključna tema današnjeg doba, obzirom na rastuću svijest o važnosti očuvanja prirode za buduće generacije. Tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje je "planet protiv plastike", ističući hitnost borbe protiv plastičnog onečišćenja, posebice u morima i oceanima. Akcije poput ove pružaju priliku zajednicama da se aktivno uključe u rješavanje tog problema i promiču održive prakse.

- Nadamo se da će nam obala i podmorje što duže ostati čisti te da će ljudi shvatiti da naše more nije odlagalište, zaključuju organizatori.

image

Eko akcija u Pagu

Elvis Šmit
23.04.2024., 12:02h
20. svibanj 2024 01:29