Razdragani pozdrav svojim ukućanimaVrtiĆ ZvonČiĆi Poličnik
StoryEditor
SPAŠAVANJE I EVAKUACIJA

Vrtićku djecu Općine Poličnik obradovali vatrogasci

Održana je vježba spašavanja i evakuacije pod vodstvom Marina Plenče iz tvrtke Total Inspect zaštite na radu, u kojoj su sudjelovali i vatrogasci JVP Zadar predvođeni zamjenikom ravnatelja Antom Lončarom

Općina Poličnik ima tri dječja vrtića, matični Dječji vrtić Zvončići u Poličniku te područne objekte - Zvončica u centru Poličnika i Murvica-Briševo u kojima je u pedagoškoj godini 2023./2024. upisano 186 djece od jasličke do školske dobi.

- U našim vrtićima održana je vježba spašavanja i evakuacije pod vodstvom Marina Plenče iz tvrtke Total Inspect zaštite na radu, koji su proveli stručno osposobljavanje naših odgojitelja o djelovanjima u raznim slučajevima opasnosti, kazala je ravnateljica DV Zvončić, pedagoginja Andrijana Lončar Surić.

image

Stiglo vatrogasno vozilo i vatrogasci, juuupi

VrtiĆ ZvonČiĆi Poličnik

Dječjem veselju nikad kraja

U vrtiću su se svi uzbuđeno pripremali za dolazak vatrogasaca. Kada su vatrogasno vozilo i vatrogasci pristigli, dječjem veselju nije bilo kraja.

- Ovom događaju priključila se i Javna vatrogasna postrojba Zadar koja je sa svojim vozilom, opremom i djelatnicima pod vodstvom zamjenika zapovjednika Ante Lončara demonstrirala gašenje požara i samim time obradovala našu djecu, s vidnim zadovoljstvom kazala je ravnateljica Lončar Surić.

Vatrogasci su održali edukativnu prezentaciju kako bi približili djeci što sve vatrogasci rade, na koje brojeve telefona dobiti hitne službe, što učiniti kad dođe do požara, čime i kako gasiti požar, što je vatra, a što je požar, kako postupati u slučaju zvona za uzbunu u vrtiću i sličnih intervencija.

- Prezentaciju su održali u dvorištu vrtića prilagodivši je djeci primjereno njihovoj dobi, ističe Lončar Surić, ravnateljica ove odgojno-obrazovne ustanove u kojoj stručni tim čiini, uz ravnateljicu i zdrastvenu voditeljicu, 19 odgojiteljica, dvije kuharice i pet servirki/spremačica.

image

Rukovanje vatrogasnim aparatom

VrtiĆ ZvonČiĆi Poličnik

Odgojiteljice s vatrogasnim aparatima

Kroz prezentaciju praktično je pokazano kako i što oblače vatrogasci u slučaju tehničkih intervencija ili požara na zatvorenom i otvorenom prostoru.

- Odgojiteljice su prikazale zavidnu spretnost u rukovanju vatrogasnim aparatom, a djeca su uživala u razgledavanju vatrogasne opreme, naročito kacige. Vatrogasci su prezentirali i pokaznu vježbu gašenja požara vodom iz vatrogasne cisterne, naglasila je Lončar Surić.

Završetkom prezentacije vatrogasci su pojasnili što učiniti i kako postupati nakon znaka za uzbunu djece i odgojiteljice u vrtiću, odnosno za vrijeme trajanja odgojno-obrazovnog programa u vrtiću.

- S velikim oduševljenjem, zadovoljstvom i najjačim pljeskom ispratili smo vatrogasce te zaključili da je ovo bio jedan od ljepših dana u vrtiću. Ostaju nam fotografije za uspomenu i nada da će nas uskoro opet posjetiti, poručila je Lončar Surić.

image

Jedan od najradosnijih vrtićkih dana

VrtiĆ ZvonČiĆi Poličnik

Skrb, rast i razvoj djece

Rani i predškolski odgoj vrlo je važan za daljnji djetetov razvoj i život.

- U svakodnevnoj suradnji s osnivačem, osobito s načelnikom Davorom Lončarom te njegovim suradnicima i zaposlenicima Općine Poličnik, kao i komunalnim poduzećem Poličnik d.o.o. koordiniranim radnjama osiguravamo uvjete te utiremo put prema najkvalitetnijim uvjetima za skrb, rast i razvoj djece predškolske dobi na području Općine Poličnik, istaknula je Lončar Surić.

Dodatnim sredstvima za sufinanciranje ranog i predškolskog odgoja otvara im se, kaže ona, mogućnost povećanja kvalitete usluga, poboljšanje samih uvjeta rada, te mogućnost uvođenja i dodatnih programa.

- Naša vizija u budućnosti bit će usmjerenost ka cjelovitom razvoju osobnosti djeteta, poštivanju njegovih prava te razvijanju interesa i empatije prema očuvanju vrednota za održivi razvoj, surađivati s roditeljima te i dalje doprinositi i razvoju cjelokupne društvene zajednice, zaključila je ravnateljica Lončar Surić.

24.10.2023., 09:15h
14. svibanj 2024 14:14