<p>Stižu sredstva iz NPOO-a: Za četiri projekta vodno-komunalne infrastrukture u Zadarskoj županiji odobreno više od 10 milijuna eura</p>
Stižu sredstva iz NPOO-a: Za četiri projekta vodno-komunalne infrastrukture u Zadarskoj županiji odobreno više od 10 milijuna euraZadarska županija
StoryEditor
U Zadarsku županiju stižu sredstva iz NPOO-a

Za četiri projekta vodno-komunalne infrastrukture odobreno više od 10 milijuna eura

Župan Longin, u pratnji ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, čestitao je nazočnim općinskim načelnicima i direktorima komunalnih tvrtki na uspješno kandidiranim projektima

Nastavlja se s izgradnjom vodno-komunalne infrastrukture uz pomoć europskih fondova. Za četiri projekta u Zadarskoj županiji, procijenjene vrijednosti 16,6 milijuna eura, odobreno je 10,6 milijuna eura bespovratnih sredstava kroz provedbu Programa vodnoga gospodarstva u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Tri projekta na otocima i jedan u zaleđu

Riječ je o tri projekta na zadarskim otocima te jednom u zaleđu - ‘Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Preko – Kali’ (odobreno 5,04 milijuna eura), ‘Izgradnja sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Božava na Dugom otoku’ (odobreno 2,2 milijuna eura), ‘Razvoj vodoopskrbe na području komunalnog društva Pag d.o.o.’ (odobreno 2,06 milijuna eura), dok je za projekt ‘Izgradnja sustava sanitarne odvodnje u stambenoj zoni Grabi Općine Poličnik i izgradnja kanalizacijskog sustava u naselju Zemunik Donji - podsustav zapad’ odobreno bespovratnih 1,32 milijuna eura. 

Za projekt ‘Izgradnja sustava sanitarne odvodnje u stambenoj zoni Grabi Općine Poličnik i izgradnja kanaliza­cijskog sustava u naselju Zemunik Donji - podsustav zapad’ odobreno je bespovratnih 1,32 milijuna eura

Direktorima komunalnih tvrtki koje su nositelji projekata ugovore su uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Snažniji razvoj gospodarstva

Ukupno je u Opatiji, tijekom obilježavanja 20. godišnjice Hrvatske zajednice županija, uručeno 14 novih ugovora ukupne vrijednosti 47,9 milijuna eura s PDV-om, od čega su 29,4 milijuna eura bespovratna EU sredstva.

- Vodno-komunalna infrastruktura jedan nam je od prioriteta i zato sam posebno sretan što su projekti naših općina i grada Paga dobili značajna sredstva. Trenutno se na području naše županije već provode projekti izgradnje vodovoda i odvodnje u vrijednosti od 150 milijuna eura, a europska sredstva velika su prilika da kroz narednih nekoliko godina izgradimo mrežu u najvećem dijelu naše županije.

Za ‘Razvoj vodoopskrbe na području komunalnog društva Pag d.o.o.’ odobreno je 2,06 milijuna eura

Time ćemo, uz podizanje kvalitete života naših stanovnika, omogućiti puno snažniji razvoj turizma i ostalih gospodarskih grana, ali i doprinijeti boljoj zaštiti okoliša, poručio je župan Longin, koji je u pratnji ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića čestitao nazočnim općinskim načelnicima i direktorima komunalnih tvrtki na uspješno kandidiranim projektima. (ZT)

10.05.2023., 09:19h
02. svibanj 2024 06:32