Zadarska županija
StoryEditor
Preuzimanje broda i radni sastanak s ministrom Berošem

Zadarska županija konačno ima brzu brodicu hitne medicinske pomoći

Ova namjenski izgrađena i opremljena brodica koristit će se za zbrinjavanje hitnih pacijenata, hitni medicinski prijevoz te za potrebe traganja i spašavanja u slučajevima pomorskih nesreća i katastrofa

Zadarska županija od jučer ima brzu brodicu pomorske medicinske službe koja je od izuzetne važnosti i za zdravlje i za cjelokupnu kvalitetu života otočana. Brzu brodicu preuzeli su Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije i Lučka kapetanija Zadar. Brodom će se do najudaljenijih otočnih mjesta naše županije stići za oko pola sata, odnosno u okviru "zlatnog sata".

image

Brodom će se do najudaljenijih otočnih mjesta Županije stići za oko pola sata

Zadarska županija

Činu preuzimanja broda prethodio je radni sastanak u Domu Zadarske županije kojem su nazočili ministar zdravstva Vili Beroš, župan Božidar Longin sa suradnicima, gradonačelnik Branko Dukić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba - Bujević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivana Šimić, direktor Iskra brodogradilišta Roko Vuletić, kapetan Lučke kapetanije Zadar Alen Rukavina, saborski zastupnici Grozdana Perić, Nikolina Baradić i Rade Šimičević, koji su radili na ovom projektu, te ravnatelji zdravstvenih ustanova s područja Zadarske županije.

image

Održan je radni sastanak u Domu Zadarske županije

Zadarska županija

Tijekom sastanka službeno je izvršena primopredaja brze brodice koja je nemjerljiv doprinos poboljšanju dostupnosti zdravstvene zaštite u Županiji koju tijekom turističke sezone posjeti milijunski broj gostiju.

image

Sastanku je nazočio ministar zdravstva Vili Beroš

Zadarska županija

Ova namjenski izgrađena i opremljena brodica koristit će se za zbrinjavanje hitnih pacijenata, hitni medicinski prijevoz te za potrebe traganja i spašavanja u slučajevima pomorskih nesreća i katastrofa. Broj pacijenata koji će na vrijeme stići u bolnicu će se povećati, a time i njihova šansa za preživljavanjem.

10.06.2023., 08:59h
29. travanj 2024 14:05