ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE ZADARZajednica TehniČke Kulture Zadar
StoryEditor
HVALEVRIJEDNE AKTIVNOSTI

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE ZADAR Ponosni nositelji više projekata za razvoj STEM-a...

Nositelji su tako i projekta KREATIVNA ŠKOLA STEM-a ukupne vrijednosti 1.036.943,59 kn kod čega se iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 85 posto sredstava, 881.402,05 kn, a ostatak bespovratnih sredstava u udjelu 15 posto sufinancirana su iz državnog proračuna RH- 155.541,54 kuna (preračunato u eurima)...

Zajednica tehničkem kulture Zadar je od 2022. godine ponosni nositelj i partner nekoliko značajnih projekata za razvoj STEM-a u našoj zajednici. Nositelji su tako projekta KREATIVNA ŠKOLA STEM-a ukupne vrijednosti projekta 1.036.943,59 kn kod čega se iz Europskog socijalnog fonda sufinancira 85 posto sredstava, 881.402,05 kn, a ostatak bespovratnih sredstava u udjelu 15 posto sufinancirana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 155.541,54 kuna...

https://www.stem.com.hr/

KLIK NA - VIDEO URADAK...

No, oni su također i PARTNERI na čak tri projekta koji se simultano trenutno odvijaju. Evo i kojima:

1) NAZIV PROJEKTA: Od Vizije do Modela – „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“  UP.04.2.11.0208.: Ukupna vrijednost projekta: 459.966,06 HRK

Naziv nositelja projekta: Hrvatski savez brodomaketara.

Partneri: Centar tehničke kulture Rijeka, Modelarski institut Nave Dumins, Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije.

Nakon niza edukacija partnera temeljenih na upotrebi novih tehnologija i suvremenih metoda primjerenih dobi i interesima krajnjih korisnika, upravo smo zajednički kroz ciklus od sedam radionica zajedno razvili edukacijski kit za neposredan rad s korisnicima.

Odabran je model trajekta te smo u potrazi za zainteresiranim korisnicima radionica izrade maketa trajekta za djecu i mlade.

 

2) Naziv projekta: STEM(AJMO!)  - „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“, UP.04.2.1.10 

Naziv nositelja projekta: Centar tehničke kulture Rijeka

Partneri: Astronomsko društvo Višnjan /Connect IT Udruga za razvoj informacijsko komunikacijskih tehnologija /ZTK SPLIT  / ZTK ZADAR  / Međimurski informatički klub Čakovec /Udruga Tehno OZ  /  Sveučilište u Rijeci /  Tehnički fakultet/Grad Rijeka. Ukupna vrijednost projekta: 2.891.292,10 kn.

Projekt je započeo u siječnju, 2022. godine i provodi se kontinuirano do srpnja, 2023. godine. Nakon uspješno provedenih šest edukacija partnera na projektu, zajednički smo kreirali niz zanimljivih višednevnih i jednodnevnih radionica na lokalnoj razini koje provodimo s krajnjim korisnicima sa svrhom popularizacije STEM-a. Zajednica zajedno sa suradnicima na Projektu od kojih su većina nastavnici u gradskim i županijskim školama provodi ovaj vrijedan projekt te smo do danas proveli 16 višednevnih i jednodnevnih radionica za ukupno preko DVJESTO KORISNIKA, a planiramo provesti još jednodnevnih i višednevnih radionica do kraja Projekta. U prilogu više o projektu…

Link na jednu od brojnih radionica koju smo osmislili i proveli u sklopu projekta: https://youtu.be/xSYjtan-aGA

 

3) NAZIV PROJEKTA: AgroSTEM – „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a“, UP.04.2.1.10.0021.

Naziv nositelja projekta: Udruga za ruralni razvoj Ravni Kotari

Partneri: Općina Zemunik, Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu, Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“- Benkovac, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.833.056,40 kn.

Provedbom ovih projekata Zajednica je dobila ili će dobiti u vlasništvo vrijednu opremu za korištenje u daljnjoj edukaciji.

-Pozivam Vas da se više informirate o projektima i stojimo na raspolaganju za sva pitanja (0989196854)- poručuje Marija Živković, tajnica Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, u ul. Ruđera Boškovića 5, Zadar. (PL)

image

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE ZADAR

Zajednica TehniČke Kulture Zadar
02.05.2023., 17:56h
ZADARSKI TJEDNIK
19. travanj 2024 13:19