<p>Božidar Longin i Tonči Glavina</p>
Božidar Longin i Tonči GlavinaFilip Brala
StoryEditor
‘TURIZAM 365‘

Župan Božidar Longin i državni tajnik Tonči Glavina o održivosti i inovativnosti turizma na otoku Pagu

Pogledajte video snimke održanih govora na regionalnoj konferenciji “Turizam 365 - održivost i inovativnost otoka Paga”

U Kneževom dvoru u gradu Pagu 25. travnja održana je regionalna konferencija “Turizam 365 - održivost i inovativnost otoka Paga” u organizaciji Zadarskog tjednika.

S obzirom na porast broja posjetitelja, jedan od većih izazova je kako uskladiti turizam život i razvoj domaćeg stanovništva te očuvanje prirode. 

Upravo iz tog razloga na našoj smo regionalnoj konferenciji otvorili konkretna pitanja o održivosti paškoga turizma i inovativnim rješenjima koja potiču održivost u svim segmentima turističkoga djelovanja.

Raspravljali smo kako na tom otoku, koji doista nudi obilje mogućnosti za različite vrste turizma (kulturni, aktivni-sportski, eno-gastro, nautički, konferencijski, zdravstveni), postići ravnotežu između ekonomije i zaštite okoliša, kolika je važnost edukacije o načinima na koje postižemo održivost, kako za sve turističke djelatnike, tako i za domicilno stanovništvo, pa i turiste, kako bazirati održiv turistički model na uključivanju cijele zajednice.

Pogledajte što su o održivosti i inovativnosti turizma na otoku Pagu, ali i šire, rekli župan Božidar Longin i državni tajnik Tonči Glavina.

Božidar Longin, župan Zadarske županije

Župan Longin istaknuo je, između ostaloga, kako je otok Pag poseban, osim po kulturnom bogatstvu, i po tome što ima dobru povezanost što je dobra podloga za stvaranje turističke ponude.

Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta

Državni tajnik Glavina iskazao je zadovoljstvo što na našoj konferenciji može izložiti strategije i Zakon o turizmu koji određuju u kojem će se smjeru razvijati turizam, posebice u vidu održivosti.

30.04.2024., 14:45h
17. svibanj 2024 16:08