21343
Pu Zadarska
StoryEditor
Djeci pružena lječnička pomoć

Česi ostavili djecu u automobilu ispred Lidla u Zadru, građani pozvali policiju

Policija će o svemu poduzetom, putem posebnog izvješća upoznati nadležno državnom odvjetništvo u Zadru, a putem međunarodne policijske suradnje o događaju će izvijestiti i nadležne institucije strane države

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirane su 2 teške krađe, 2 krađe te 10 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala te je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Policija je jučer, 21. kolovoza u 16.20 sati postupala po dojavi kako je u Zadru, u Ulici Benka Benkovića na parkiralištu u automobilu ostavljeno dijete bez nadzora. Djecu su u  automobilu primijetili građani te je o svemu obaviještena hitna medicinska pomoć i policija. Na mjesto događaja su izišli djelatnici Hitne medicinske pomoći i policijski službenici, koji su utvrdili kako se u otključanom automobilu čeških nacionalnih oznaka, parkiranom ispod nadstrešnice na parkingu trgovačkog centra nalazi dvoje djece, od kojih je jedno spavalo, dok su u automobilu čekali roditelje koji su bili u trgovini.

Nadalje, na automobilu su zatečena djelomično otvorena stakla i otključana vrata koja je starije dijete u međuvremenu zatvorilo jer je ometalo parkiranje drugih vozila. Djeci je odmah na mjestu događaja pružena liječnička pomoć, gdje je utvrđeno da su dobrog zdravstvenog stanja, a policija je u suradnji s drugim nadležnim institucijama u službenim prostorijama  poduzela sve potrebite radnje i mjere iz svoje nadležnosti dok je na mjestu događaja obavljen očevid.

Policija će o svemu poduzetom, putem posebnog izvješća upoznati nadležno državnom odvjetništvo u Zadru, a putem međunarodne policijske suradnje o događaju će izvijestiti i nadležne institucije strane države. Podsjećaju i upozoravaju roditelje da ne ostavljaju djecu samu u zatvorenim automobilima jer posljedice mogu biti tragične ili mogu dovesti do teškog narušavanja zdravlja djeteta.

U prometnoj nesreći smrtno stradao motociklist

Jučer, 21. kolovoza u 15.11 sati u Zadru u Ulici 84. Gardijske bojne HV Termiti, došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao motociklist. Na mjestu događaja je proveden očevid,  a prema rezultatima očevida provedenim u suradnji s zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika u Zadru, sumnja se kako se 65-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući automobilom čakovečkih registarskih oznaka uključivala u promet te zbog nepropuštanja vozila s prednošću prolaska, u automobil udara motocikl čakovečkih registarskih oznaka koji se kretao iz smjera Bibinja prema Zadru, a nakon čega motocikl udara u stup javne rasvjete.

Vozač motocikla, 31-godišnji državljanin Švedske, od zadobivenih ozljeda je preminuo na mjestu događaja te je tijelo nakon pregleda mrtvozornika prevezeno na patologiju radi provođenja obdukcije. Za vrijeme provođenja očevida, od 15.38 do 18.03 sati, promet navedenom dionicom ceste bio je obustavljen, te se odvijao obilaznim pravcima. Policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Osumnjičen za krađu

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjm hrvatskim državljaninomkojeg se sumnjiči da je jučer, 21. kolovoza u prijepodnevnim satima u Zadru u Ulici Hrvatskog sabora otuđio ruksak s osobnim stvarima u vlasništvu maloljetnice, nakon čega se udaljio. Policijski službenici su muškarca ubrzo pronašli te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe, protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Teška krađa

Jučer, 21. kolovoza u Zadru u Ulici Sv. Vinka Paulskog, nepoznati počinitelj je provalio u stan u vlasništvu 55-godišnjakinje, odakle je otuđio novac i zlatni nakit.  Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe. U nedjelju, 20. kolovoza u Zatonu, nepoznati počinitelj je provalio u kofer motocikla u vlasništvu 27-godišnjeg Njemačkog državljanina,odakle je otuđio novac, osobne dokumente te dron. Materijalna šteta iznosi više od tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa

Jučer, 21. kolovoza u Zadru, na Trgu kneza Višeslava nepoznati počinitelj je otuđio električni romobil u vlasništvu 51-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

22.08.2023., 10:07h
16. svibanj 2024 08:02