<p>OŠ PETAR ZORANIĆ JASENICE</p>
OŠ PETAR ZORANIĆ JASENICEArhiva Zt
StoryEditor
OŠ PETAR ZORANIĆ JASENICE

Školi koja broji 104 učenika velika je čast biti domaćinom državnog natjecanja

Želim izraziti iskrenu zahvalnost svim djelatnicima koji su uložili svoje vrijeme, trud i energiju kako bismo zajedno uspješno odradili ovaj važan događaj, ističe Milovac

Danas je Osnovna škola Petra Zoranića u Jasenicama bila domaćin ovogodišnjeg Državnog natjecanja iz hrvatskoga jezika, što predstavlja iznimno važan događaj za školu, ali i za cijelu Općinu Jasenice. Svečano otvaranje natjecanja obilježilo je okupljanje učenika, mentora i uzvanika.

Tim povodom, imali smo priliku razgovarati s ravnateljicom škole, Anom Milovac, koja je podijelila s nama svoje dojmove i osjećaje povodom ovog velikog uspjeha.

- Kada me predsjednica državnog povjerenstva, Barbara Beronja, nazvala i ponudila nam priliku da budemo domaćini, osjetila sam mješavinu uzbuđenja i odgovornosti. Svjesna sam bila svega što to nosi - zahtjevnu organizaciju, logistiku i odgovornost prema učenicima i gostima. Međutim, želja i entuzijazam ipak su bili jači od straha, te sam jednostavno pristala, započinje Milovac.

U organizaciju natjecanja bili su uključeni gotovo svi učenici i svi djelatnici škole.

- Osjećala sam se sigurno znajući da imam takav tim iza sebe, sposoban kvalitetno odraditi sve zadatke pred nama. Stoga, želim izraziti iskrenu zahvalnost svim djelatnicima koji su uložili svoje vrijeme, trud i energiju kako bismo zajedno uspješno odradili ovaj važan događaj, ističe Milovac.

Ovakva vrsta događaja doprinosi ugledu i vidljivosti Osnovne škole Petra Zoranića u nacionalnom kontekstu.

- Velika je čast biti domaćin državnog natjecanja, pogotovo kad se radi o ovako maloj školi koja broji svega 104 učenika i 30 djelatnika, kaže Milovac.

Organizacija natjecanja zahtijevala je ogromne pripreme koje su uključivale sve aspekte, od logistike do administracije.

- Kao škola bez vlastite dvorane, suočili smo se s izazovom kako ugostiti 148 učenika, 117 mentora i 28 članova državnog povjerenstva. Odlučili smo se za iznajmljivanje šatora kako bismo osigurali potreban prostor za sve sudionike, no to je zahtijevalo značajan financijski trošak. Srećom, imali smo podršku i pomoć mnogih donatora koji su prepoznali važnost ovog događaja. Želim iskoristiti ovu priliku i još jednom im se zahvaliti na velikodušnosti i podršci koju su nam pružili. Važno je istaknuti da su mnogi naši djelatnici angažirani i u drugim školama, pa su se poslovi oko organizacije natjecanja često odrađivali i nakon radnog vremena, naglašava Milovac.

Ovo natjecanje predstavlja ne samo priliku za učenike da pokažu svoje znanje i vještine, već i priliku za školu i lokalnu zajednicu da pokažu svoju predanost obrazovanju i kulturi.

Čestitamo ravnateljici i svim djelatnicima na izvanrednoj organizaciji natjecanja, a učenicima želimo puno sreće i uspjeha u demonstriranju svog znanja.

09.05.2024., 14:47h
ANDREA KRŠLOVIĆ
20. svibanj 2024 10:13