Morski.hr
StoryEditor
Prava mrcina

Perica iz Sukošana panulom iz ruke ulovio brancina od 10,5 kilograma

Perica Brkić je mislio da je morski pas u pitanju, no kad ga je dovukao do broda uzeo je kuku i izvukao mrcinu koja je na vagi pokazala težinu od 10,48 kg

- Znate što, ja nadivam udicu za zubaca. Panulavam na ruku, ne sa štapovima. Nisam imao ni lignju, ni sipu, nego malog cipla u vrši. Jugo je puhalo, pa rekoh idem po Sukošanskoj vali malo, jer dalje se nije moglo izaći, pošto su bili veliki valovi - započinje svoju ribarsku priču Perica Brkić.

Neki za ulov uzalud čekaju satima, a ovaj je bio u brodici za 3 minute!

image
Morski.hr

- Brodić s kojim sam izišao na more je mali, samo 3 metra. Sve je relativno kratko trajalo. Možda je 3 minute panula bila u moru. Vidio sam da je malo teško, ali nije bio histerički otpor. Mislio sam da je morski pas, jer se on tako ponaša - kaže nam Perica i dodaje kako je brancina sa 7 metara dubine nakon toga dovukao do broda i uhvatio kukom.

- Već smo mi njega raspodijelili. Ja vam inače radim na ribogojilištu na Vrgadi pa mi nije brancin ni zanimljiv - poručuje i zaključuje da mu ovo nije prvi ovakav ulov, ali ipak:

- Lovim ribu dugo godina, ali ovo se rijetko dešava. Zadnji veliki bio je isto brancin i to 2016. godine od 9 kg. Njega sam ulovio na parangal ispod Sukošana prema Pašmanu - kaže. - piše morski.hr.

19.05.2024., 09:20h
27. srpanj 2024 12:16