Mate Bačić, krojač i vlasnikLinda Vidović
StoryEditor
Mate Bačić o svom zanatu i ljubavi prema Zadru

Profinjenost i šarm Pariza u krojačkoj radnji muških odijela po mjeri na Poluotoku

Mv Tailoring nudi odjeću koja je izrađena po mjeri s posebnom pažnjom na detalje, naglašava Mate, kao i personaliziranim pristupom kako bi se zadovoljile jedinstvene potrebe svakog klijenta

Naš je grad dobio jedinstveno mjesto, modnu oazu na adresi Braće Vranjana 11 - Mv Tailoring, trgovinu odjeće po mjeri.

Mate Bačić otvorio nam je svoja vrata i ispričao kako je u Parizu i Buruxellesu stjecao znanje i vještine te kako je i zašto odlučio vratiti se u Zadar i tu nastaviti stvarati. Rođen je u Francuskoj, u Parizu, a njegovi su roditelji iz Zadra i uvijek je htio živjeti i raditi baš u njihovom rodnom gradu. Oduvijek s obitelji priča hrvatski i redovno je ljeti dolazio zaljubljivajući se u ljepotu prirode.

Brušenje zanata

A prve konce ove uspješne priče povukao je s 18 godina - krenuo šivati.

- Uvijek me to zanimalo, posebno eleganacija muških odijela. Odjeća je bitna, moramo priznati da itekako utječe na prvi dojam i ponašanje ljudi, započinje Bačić.

image

Mate Bačić

Linda Vidović
Tijekom školovanja u Francuskoj, tjedan je dana bio u školi, pa tjedan na praksi i nakon dvije godine ponudili su mu da ostane raditi u prodavaonici gdje je odrađivao praksu.

Njegova ljubav prema krojenju odvela ga je i u obilaske francuskih i talijanskih tvornica koje je vrijedno posjećivao da bi, kako kaže, znao odgovoriti na svako pitanje i na svaki izazov.

Najprije su se prije tri godine vratili njegovi roditelji, a zatim i on, potaknut uvođenjem eura i ulaska u Schengen.

- Znao sam da će biti lakše raditi u takvim uvjetima. Moji prijatelji iz Zadra su mi rekli da nemaju ponudu odijela ovdje, a svi su malo širi, kroz smijeh dodaje Bačić koji je prije dva tjedna s prijateljem Victorom otvorio svoju trgovinu.

Posebna pažnja na detalje

Mv Tailoring nudi odjeću koja je izrađena po mjeri s posebnom pažnjom na detalje i kvalitetu materijala, naglašava Mate, kao i personaliziranim pristupom kako bi se zadovoljile jedinstvene potrebe svakog klijenta.

image

Mv Tailoring

Linda Vidović
Bačić je vodio nekoliko specijaliziranih trgovina za mušku odjeću po mjeri u Parizu i Bruxellesu stječući tako jedinstveno iskustvo i stručnost u tom području. Victor je francuski državljanin, također zaljubljenik u Zadar, koji je prije svog rada kao direktor u ugostiteljstvu, posebno u restoranu s tri Michelinove zvijezdice, diplomirao arhitekturu. Razvijajući strast za kvalitetom i zadovoljstvom kupaca, Victor je postao stručnjak u ovom području.

- Zajednička strast prema gradu Zadru i želja da stvorimo nešto posebno i jedinstveno doveli su nas do osnivanja Mv Tailoringa. Naša vizija bila je stvoriti mjesto gdje bi klijenti dobili personalizirani pristup, stručne savjete i nezaboravno iskustvo odabira odjeće po mjeri. Rastemo zahvaljujući našoj predanosti kvaliteti i usluzi. Ponosni smo na svoju zanatsku baštinu i naporno radimo kako bismo održali najviše standarde u izradi odjeće po mjeri, govori Bačić i napominje da će trgovina raditi tijekom cijele godine.

Na koncu, ističe da mu je pročelnik za gradsku imovinu, Tomislav Korona puno pomogao na čemu zahvaljuje.

24.05.2023., 10:38h
25. travanj 2024 12:35