Jure BrkljačaHit Produkcija
StoryEditor
Ćakula s Jurom Brkljačom

Zadar je uvijek imao poseban ‘šmek‘ u glazbi

Volio bi da naša scena malo živne i da pokažemo tu posebnost još više

Jure Brkljača, zadarski glazbenik, ispričao nam je planove za ostatak ljeta, otkrio što ga inspirira, komentirao recepciju nove pjesme, naglasio ljubav prema rodnom mjestu i na koncu komentirao zadarsku glazbenu scenu.

Plan je prije svega, započinje Jure, kao i obično, napuniti baterije i provesti što više vremena uz more jer mu upravo to daje inspiraciju za stvaranje nekih novih pjesama. Naravno, iznimno se veseli i nastupima uživo.

A poseban je osjećaj nastupati u svom gradu, tako da vjeruje da će biti i zadarskih koncerata i očekuje pozive.

Inspirira ga, kaže, život općenito, kao i mladost i sve što ona nosi.

- Posebno me inspirira more jer ono daje neku posebnu energiju i čar pa nekako želim da se to osjeti i u mojim pjesmama, kaže Jure.

Sve su njegove pjesme dio njegovog života, pa tako i ''Da sutra odem od tebe''.

image

Rubrika enigmatika, Forum, Sv. Donat

Andrej Perović

- Pjesma je vrlo osobna i govori o odnosu kojeg sam proživio u jednom periodu života. Velik broj ljudi koji me prati kaže da mi je to najbolja pjesma do sad. Nedavno su mi ispričali prijatelji koji su prolazili pored Donata da je neko društvo na glas pjevalo baš ovu pjesmu ''Da sutra odem od tebe''. S obzirom da sam odrastao na Donatu gdje smo provodili vrijeme igrajući nogomet kao djeca, baš kao što sada to rade neki novi mladi ljudi, nevjerojatno mi je da se sada mladost upravo tamo provodi uz moje pjesme, priča Jure.

"Kampo Kaštelo" je pjesma o kvartu, ali i jedna metafora njegovog načina života te općenito mentaliteta Dalmacije i Zadra.

- Zadar je uvijek imao poseban 'šmek' u glazbi jer ima jedinstvenu vibru. Volio bih da naša scena malo živne i da pokažemo tu svoju posebnost još više. Trenutačno obožavam slušati Iću, za kojeg držim da je trenutno 'zapalio' našu scenu, ali i šire, naglašava Jure i dodaje da se i on trudi širiti dalje tu posebnu zadarsku energiju.

29.06.2022., 10:03h
20. travanj 2024 09:17