<p>SMF u petak na Adventu</p>
SMF u petak na AdventuBojan Bogdanić/tz Grada Zadra
StoryEditor
KONCERTNO ZATVARANJE ADVENTA

Sexymotherfu*ers i Jelenković najavljuju oproštaj od zadarskog Adventa

Popularni SMF-ovci nastupaju u petak od 21 sat, a Zoran Jelenković u subotu

Advent u Zadru bliži se kraju, a ovog tjedna koncertno će ga zatvoriti dvoje domaćih izvođača – grupa Sexymotherfu**ers u petak te Zoran Jelenković u subotu.

Popularni SMF-ovci iza sebe su imali dosad najuspješniju i najuzbudljiviju godinu, s koncertima na pozornicama diljem Hrvatske. Sviralo se ovog ljeta po otocima, u studenom u zagrebačkom Hard Place-u, a nezaboravan blagdanski koncert imali su u Zaglavu na Dugom otoku. Adventska odjava na zadarskom Adventu ujedno je i ulazak u novu koncertnu godinu.

- Hvala svima na ludoj 2023. godini, hop-cup udara kao nikad do sada. Nova godina nosi novi set ludih priča koje ćemo podijeliti s vama. Sretna vam nova 2024. i puno ljubavi, zdravlja i sriće, poručuju iz benda i pozivaju na "prvi starter hop-cup ove godine".

SMF su osnovali zadarski glazbenici Ivo Petrić i Marin Mrva, nakon višegodišnjeg iskustva na alternativnoj sceni. Nastavili su u istom smjeru, ali su u njega ukomponirali dalmatinski štih i prigrlili dvojicu novih članova, Marina Antišin na basu i Obrada Bobu Egića na bubnjevima. Do sada su imali niz zapaženih samostalnih i zajedničkih nastupa, uključujući legendarne Tito & Tarantula.

- Na koncertu ćemo izvesti naš standardni repertoar, ali i nešto novih pjesama koje publika do sada nije imala priliku čuti. Veselimo se i ovom prvom koncertu u 2024., poručuje Petrić.

Početak sutrašnjeg koncerta zakazan je za 21 sat.

04.01.2024., 15:15h
28. travanj 2024 05:57