<p>RETHINK BLUE KONFERENCIJA</p>
RETHINK BLUE KONFERENCIJASveuČiliŠte U Zadru
StoryEditor
plava ekonomija

U utorak i srijedu na Sveučilištu u Zadru održava se prva međunarodna konferencija „RethinkBlue“

Na konferenciji će sudjelovati mnogi međunarodni stručnjaci iz područja Plave ekonomije, kao platforme za istraživanje višestrukih društvenih, ekoloških i ekonomskih aspekata korištenja mora, od koristi do sukoba/izazova

Danas se na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru otvara prva međunarodna konferencija „RethinkBlue“ u organizaciji COST Akcije CA22122 – Rethinking the Blue Economy: Socio-Ecological Impacts and Opportunities, organizirana s potporom COST - European Cooperation in Science and Technology, Sveučilišta u Zadru te Hrvatske zaklade za znanost.

Na konferenciji će sudjelovati mnogi međunarodni stručnjaci iz područja Plave ekonomije, kao platforme za istraživanje višestrukih društvenih, ekoloških i ekonomskih aspekata korištenja mora, od koristi do sukoba/izazova. Plava ekonomija također može postati način kritičkog sagledavanja utjecaja iskorištavanja oceana i vađenja resursa na lokalne zajednice u skladu s konceptom Plave pravde.

U skladu s fokusom “RethinkBlue” COST akcije CA22122, cilj konferencije je stvoriti forum za znanstvenike koji žele ponovno promisliti što Plava ekonomija danas predstavlja, iz društvene perspektive. Kako bi pokrenula ovaj proces, konferencija ima za cilj istražiti potencijalne i postojeće proturječnosti, sukobe i sinergije povezane s tim.

Konferencija se održava u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru te u hotelu Kolovare.

23.04.2024., 09:00h
20. svibanj 2024 02:44