Udruga Vinum kreće u akcijuBojan Bogdanić
StoryEditor
NAJBOLJI NA ADVENTU

Žiri Udruge Vinum ocijenio gastro ponudu Adventa u Zadru 2023.

Najbolje slano jelo je Asia Dog, najbolja slastica je na Tri kralja, a najbolje kuhano vino ima Mediterrano

Kućice Picnic X Boogie, Picnic Winter House, Mediterraneo i Tri kralja imaju najbolju ponudu hrane i pića na ovogodišnjem Adventu u Zadru. Tako je ocijenio sedmoročlani žiri zadarske Udruge ljubitelja vina Vinum, koja od 2016.g. surađuje s Turističkom zajednicom grada Zadra te ocjenjuje jela i pića na adventskim sajmovima. Žiri čine četiri poznata zadarska kuhara: Renato Kraljev, Marko Perić, Mario Arbanas i Josip Vrsaljko te troje vrhunskih poznavatelja vina: Manuela Plohl, vinska ekspertica s certifikatima međunarodne razine, predavač na Wine Academy Croatia te tajnica Vinuma, Ivan Stiblik, osnivač Zadar Wine Festivala i Filip Erceg, predsjednik Udruge Vinum.

Kućice koje su gore navedene osvojile su većinu od ukupno četrnaest nagrada u šest kategorija ovogodišnjeg adventskog sajma.

image

Vesela picnic ekipa

Bojan Bogdanić

Najbolje slano jelo ovogodišnjeg Adventa je Asia Dog kućice Picnic X Boogie. Riječ je o toplom sendviču s velikim ćevapom od odležane angus junetine s prilogom i umakom pripremljenim na azijski način, s teryaki majonezom i sezamom. Drugo mjesto u kategoriji slanih jela pripalo je kućici White Hill, odnosno njezinom Space Jam Burgeru. Na trećem mjestu Frenchie Burger kućice Picnic Winter House.

Najbolja adventska slastica je Slatki burger kućice Tri kralja. U ovoj je kategoriji na drugom mjestu Adventski kolač kućice Maditerraneo, a na trećem Cronut iz kućice Picnic X Boogie.

Najbolju ukupnu ponudu autohtonih jela ove godine ima kućica Mediterraneo.

image

Kokteli se isprobavaju

Bojan Bogdanić

Najbolju ponudu pića po ocjeni žirija ove godine ima kućica Picnic X Boogie, na drugom je mjestu u toj kategoriji kućica Finger Food, dok je na trećem ekipa iz kućice Santa‘s Barrel.

Najbolje adventsko kuhano vino je ono kućice Mediterraneo, zatim ono koje nudi Lička kuća, a na trećem ono iz kotlića kućice Tri kralja.

U posebnoj kategoriji najbolje ponude autentičnih pića priznanje je pripalo kućici Picnic Winter House.

Diplome i nagrade pobjednicima članovi Vinuma će uručiti na adventskoj pozornici u petak, 15. prosinca 2023. Nagrade pobjednicima u svakoj pojedinoj kategoriji su ručak za dvije osobe u zadarskim restoranima, koje osigurava Turistička zajednica grada Zadra te jednodnevni spa tretmani, također za dvije osobe, u hotelima Falkensteiner Club Funimation i Falkensteiner Hotel & Spa Iadera koje je za ovu priliku osigurala hotelska kuća Falkensteiner.

16.12.2023., 10:03h
18. svibanj 2024 07:52