Arheološki muzej ZadarLinda Vidović
StoryEditor
Od 18. svibnja do 1. lipnja

Arheološki muzej Zadar obilježit će Međunarodni dan muzeja predstavljanjem priče o Pinelu i Kukici

Program započinje u četvrtak 18. svibnja 2023. u 12 sati predstavljanjem maskota Arheološkoga muzeja Zadar, Pinela i Kukice, te članske iskaznice Arheološkoga muzeja Zadar, Muzejske družine „Pinel i Kukica“

Arheološki muzej Zadar sa zadovoljstvom vas poziva da se pridružite na početku jedne sasvim nove priče kojom započinjemo ovogodišnji program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, priče o Pinelu i Kukici.

image

Međunarodni dan muzeja, plakat

Arheološki Muzej Zadar
Program započinje u četvrtak 18. svibnja 2023. u 12 sati predstavljanjem maskota Arheološkoga muzeja Zadar, Pinela i Kukice, te članske iskaznice Arheološkoga muzeja Zadar, Muzejske družine „Pinel i Kukica“. Prva je to družina u našem Muzeju, a osnovana je za sve željne istraživačkih dogodovština u Muzeju i izvan njega. I zato, ako želite sudjelovati u arheološkim poduhvatima i pritom ostvariti i neke svoje vlastite, postanite članom naše družine. U programu predstavljanja sudjeluju: muzejska pedagoginja Jelena Vekić Bašić, autorica programa, Marin Franić, Tvornica mašte, autor ilustracija, viša voditeljica odnosa s javnošću Marina Brkić, ujedno i moderatorica programa, te voditeljica marketinga Donata Smokrović.

Istoga dana posjetiteljima je omogućen slobodan ulaz u Arheološki muzej u Zadru od 9 do 17 sati te u Muzej ninskih starina AMZd u Ninu od 9 do 14 sati. Toga dana muzejske publikacije bit će dostupne po 50 % sniženim cijenama.

Program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja završit će u četvrtak, 1. lipnja 2023. radionicom „Pinel i Kukica u Ninu“ koja će se održati u Muzeju ninskih starina AMZd s početkom u 10 sati. Voditeljica radionice je Jelena Vekić Bašić.

Pozivamo vas da se pridružite u ovogodišnjem programu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i postanete Pinel ili Kukica! 

16.05.2023., 12:32h
26. travanj 2024 01:48