<p>Osam planina</p>
Osam planinaKino Zona
StoryEditor
U CANNESU LJUBIMAC ŽIRIJA

KINO ZONA - Osam planina!

Projekcija će se održati u srijedu 22.ožujka u Koncertnoj dvorani Kneževe palače s početkom u 20:00...

Nakon dobitnika nagrade Grand Prix na filmskom festivalu u Cannesu, ‘‘Blizu‘‘, ove srijede nam stiže i dobitnik nagrade žirija s istog znamenitog festivala. Riječ je naime o najnovijem filmu proslavljenog belgijskog redatelja Felixa van Groeningena, ‘‘Osam planina‘‘!

Pietro je dječak iz grada, Bruno je posljednje dijete zaboravljenog planinskog sela. Tijekom godina Bruno ostaje vjeran svojoj planini, dok je Pietro taj koji konstantno dolazi i odlazi. Njihovi ih susreti upoznaju s ljubavima i gubitcima, konstantno ih podsjećaju na njihovo podrijetlo, razotkrivaju njihove sudbine sve dok obojica ne otkriju što to znači biti doživotni prijatelj.

S ‘‘Divnim dječakom‘‘ Felix van Groeningen se uspješno predstavio Hoolywoodu, a na europsko tlo se vraća uz adaptaciju glasovitog bestselera ‘‘Osam planina‘‘ koji je svojevremeno objavljen i u našoj zemlji. “Osam planina” je priča o prijateljstvu, o djeci koja postaju muškarci i koji pokušavaju ne ići stopama svojih očeva, ali koji se, kroz obrate i životne odluke, uvijek nekako vrate kući. Groeningen je film režirao sa svojom životnom i poslovnom partnericom Charlotte Vandermeersch, a uz spomenutu nagradu iz Cannesa valja spomenuti i one s festivala u Dublinu (za najbolju montažu) kao i Valladolidu (najbolja kamera i režiju).

‘‘Osam planina‘‘ je na rasporedu u srijedu 22. ožujka s početkom od 20 h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

21.03.2023., 14:55h
ZADARSKI TJEDNIK
20. travanj 2024 13:02