Noć muzeja Odjela za arheologiju Sveučilišta u ZadruLinda Vidović
StoryEditor
FOTO GALERIJA: NOĆ MUZEJA U ZGRADI STAROG KAMPUSA

RIMSKI PIR NA ODJELU ZA ARHEOLOGIJU Uz vino i medovinu posjetitelji slavili s "mladencima" i uživali u izlošcima...

Sveučilište u Zadru pridružilo se tradicionalnoj manifestaciji, program do kasnih ura otvoren Okovima od zlata...

U Noći muzeja sinoć je sudjelovao Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru, koji je u suradnji s Odjelom za klasičnu filologiju priredio nekoliko prigodnih događanja u zgradi Starog kampusa.

Puno više slikica možete pronaći u foto galeriji, klikom na ikonicu neposredno iznad našeg teksta...

Otvorenje su priredili studenti Arheologije, koji su predstavom Okovi od zlata prikazali ceremoniju vjenčanja bogatih rimskih građana. Nakon ceremonije posjetitelji su sudjelovali u svadbenom slavlju sa starorimskim specijalitetima, koje je za goste priredila doc. dr. sc. Ankica Bralić Petković s Odjela za klasičnu filologiju. Svi su imali priliku nazdraviti „mladencima“ uz vino i medovinu te uživati u slanim i slatkim jelima kojima su se gostili stari Rimljani.

image

Noć muzeja

SveuČiliŠte U Zadru

Cjelovečernji program bit će popraćen radionicama, gdje će djeca (i oni koji se tako osjećaju) moći otkriti što se krije ispod zemlje, ali i kako izgledaju podvodna arheološka istraživanja. Tijekom cijele večeri mogla se razgledati Izložba Odjela za arheologiju i Izložba fotografija Muzej između Donata i Foruma, a u probnoj arheološkoj sondi posjetitelji su mogli vidjeti što sve arheolozi pronalaze ispod zemlje i kako kistovima i metlicama otkrivaju prošlost, Također su uz pomoć predloška s 3D modelom otkrivali skrivene objekte i strukture potopljenog broda koji se već 2000 godina nalazi na dnu Jadranskog mora.

image

Modni sud - Dario Poznić, student arheologije i etnologije i antropologije

image

Nastup zbora Fige

Linda Vidović
image

Noć muzeja

SveuČiliŠte U Zadru
28.01.2023., 16:16h
ZADARSKI TJEDNIK
16. travanj 2024 15:17