Neodoljivi domaći, svježi proizvodi
StoryEditor
"SELJAČKA TRŽNICA" U BIOGRADU NA MORU

Tikva miss, ravnokotarsko povrće i voće mister jeseni...

Obilje jesenskih plodova je pravo bogatstvo koje naši OPG-ovi donose izravno iz polja do stola, kazala je Jasna Marijačić iz udruge Volim domaće...

Seljačka tržnica Zadarske županije u Biogradu na Moru, koja se kod Bure centra održava svake nedjelje prijepodne, imala je posebno, jesensko izdanje. Uz 12 izlagača, koji su nuditi svoje domaće proizvode, posjetitelje su dočekali i dodatni sadržaji – besplatne degustacije, zakuska, nagrade za kupce, zabavni program za djecu i jesenski kutak.

Kupovinom domaće hrane pomaže se i razvoju domaćih, malih proizvođača koji su odlučili živjeti od zemlje i od mora

-Cilj događanja je dočarati posjetiteljima pravi jesenski ugođaj i ponuditi im kvalitetne sezonske proizvode. Zahvaljujući ovakvim događajima ljudi prepoznaju kvalitetu i sve više kupuju, okreću se izvornim proizvodima, kazala je Dina Pašić iz Bure d.o.o.

Život od polja i mora

Gužva na Seljačkoj tržnici itekako potvrđuje da se u vremenu korone i rata u Ukrajini sve više prepoznaje važnost domaćih ekoloških proizvoda.

- Kupovinom domaće hrane pomaže se i razvoju domaćih, malih proizvođača koji su odlučili živjeti od zemlje i od mora, poručila je Pašić.

Na Seljačkoj tržnici kod Bure bilo je jako živo, mnoštvo kupaca uokolo štandova koja su nudila voće i povrće, suhomesnate proizvode, sir, basu, med, slastice, cvijeće, prirodnu kozmetiku, čajeve...

image

Bajkovita instalacija Marijane Tomić

- Seljačka tržnica je dobro mjesto za plasiranje naših proizvoda tikava, neokrunjene miss jeseni. Nutritivno su vrlo bogate, a energetski siromašne jer na 100 g sadrže svega 20 kcal. Sadrže manje količine proteina i masti, ali zato obiluju prehrambenim vlaknima, te cijelim nizom vitamina i minerala, istaknuli su iz OPG Anka Marinović, OPG-a koji tikve proizvode na iznajmljenom imanju u Biljanima Donjim.

Veliki hit između ostalog su poljoprivredni proizvodi Svemira Žepine iz Biograda na Moru, Marine Tokić iz Vrane, Marina Žuže iz Podgradine, slasne mandarine Miroslava Sršena iz Blaca na ušću rijeke Male Neretve u Jadransko more, suhomesnati proizvodi Ante Roce…

image

Marinovićeve tikve za nepce i dušu

Svježi i zdravi domaći proizvodi

- Seljačka tržnica je bitna za plasiranje proizvoda jer nazočni kušaju, a potom i kupe pršut, pancetu, suhi vrat, vodiški kulen, dvije vrste salame, ponosno će Ante Roca koji na seoskom gospodarstvu u Velimu kraj Stankovca ima farmu od preko 100 svinja, križanaca duroka, landrasa i jorkšira, te nadaleko poznatu konobu Roca.

Kuhar Marin Banović, prof. mentor u Srednjoj školi Biograd na Moru, u velikoj teći od 250 litara pripremao je besplatnu marendu, teletinu s bižima za prste polizati. Za poseban idiličan ugođaj kreiran je jesenski kutak za fotografiranje za koji se pobrinula biogradska blogerica Marijana Tomić.

image

Biogradski masterchef Marin Banović (sdesna)

- Obilje jesenskih plodova je pravo bogatstvo koje naši OPG-ovi donose izravno iz polja do stola. Seljačka tržnica je u Biogradu aktivna već šest mjeseci svake nedjelje, a u ovom posebnom jesenskom izdanju ponudili smo i dodatne sadržaje te im tako zahvalili na podršci, naglasila je Jasna Marijačić iz udruge Volim domaće, organizatora Seljačke tržnice Zadarske županije...

POPIS IZLAGAČA

OPG Svemir Žepina – voće i povrće; OPG Anka Marinović – tikve;​ OPG Marina Tokić - voće i povrće; OPG Miroslav Sršen – mandarine; OPG Marin Žuža – voće i povrće; OPG Perica – med;​ OPG Nikola Dukić – voće i povrće; ​ OPG Roca – suhomesnati proizvodi; ​ OPG Markoš – Pađenski sir i basa; Obrt Nekić – prirodna kozmetika, čajevi i tinkture;​ ​ OPG Grganović – cvijeće;​ Plitvička štrudla.

Kupci su mogli osvojiti mnogobrojne nagrade koje su im osigurali izlagači.

18.10.2022., 19:10h
VELIMIR BRKIĆ
18. svibanj 2024 08:36