<p>Vrtićki mališani</p>
Vrtićki mališaniZt
StoryEditor
RANO SU KRENULI

PICALI Troje četverogodišnjaka pobjeglo iz pariškog vrtića...

Kilometar dalje pronađeni živi i zdravi, rekao je gradski čelnik...

Troje četverogodišnjaka izašlo je ovaj tjedan iz vrtića u Parizu sredinom dana, ali su kilometar dalje pronađeni živi i zdravi, rekao je gradski čelnik.

Troje djece bilo je u dvorištu u vrijeme odmora za ručak kada su odšetali iz vrtića u elitnoj četvrti francuskog glavnog grada, rekao je za AFP Patrick Bloche, zamjenik gradonačelnice Anne Hidalgo zadužen za predškolski odgoj i za prosvjetu, potvrdivši informaciju dnevnog lista Parisiena.

Po njegovim riječima, bijeg se dogodio zbog "niza nepravilnosti". "Prethodno je odrasla osoba izašla iz ustanove aktiviravši tipku za deblokadu vrata i djeca su sama izašla iz zgrade, a da ih nitko nije vidio", dodao je.

"Djecu je zaustavila prolaznica" više od kilometra od vrtića, "pošto su prešla preko veoma prometne ulice, tramvajske pruge i ispod obilaznice", ispričao je vijećnik, ocijenivši to "krajnje teškim propustom".

"Očito je da su djeca bila bez nadzora i gradska uprava vodi istragu kojom će utvrditi što se zapravo dogodilo i kazniti odgovorne", dodao je Bloche, rekavši da "zasad nitko nije kažnjen".

Udruga roditelja je na upit AFP-a rekla da će se "u petak održati sastanak roditelja troje djece i uprave vrtića"...(Hina)

19.01.2023., 19:05h
ZADARSKI TJEDNIK
31. svibanj 2023 17:19