SUKOSAn, 7.5.2023., !0/9. Wings for Life World Run.. Kod Hajduka i murala Za Vukovar i ŠkabrnjuVelimir BrkiĆ
StoryEditor
JUNACI IZ SJENE I SUKOŠANSKO GOSTOPRIMSTVO OBIŠLI SVIJET

GALERIJA: Wingsovce dočekalo 1.000 mještana, 109 volontera, 2 vodena topa i 2.500 porcija roštiljade i fažola

Sukošan dočekalo Wings sa 1.000 mještana, 109 volontera, dvije okrjepne postaje, dva vodena topa, 220 kg roštiljade i 300 lit fažola te s oko 60 natjecatelja koji su trčali za samo jedan cilj, pronalazak lijeka za ozljedu leđne moždine

Sukošan je još jednom ispisao povijesno poglavlje prelijepe hrvatske sportske priče s desete globalne, devete zadarske utrke Wings for Life World Run koja je sa 6.500 sudionika za područje Republike Hrvatske krenula iz Zadra. Uz Jadransku magistralu od ulaza u Ćukovicama do izlaza u Tustici natiskalo se zasigurno oko 1.000 Sukošanca, slika koja je izravnim prijenosom te putem društvenih mreža obišla svijet. Gode pohvale, hvalospjevi organizatora World Runa.

Emocije i empatija

-  Događaj je ovo gdje vas svladaju emocije i koje pamtite sasvim sigurno do kraja života, kazao je ministar Šime Erlić, kojeg je presretački automobil sustigao i zaustavio nakon 13 kilometara u Sukošanu.

Veliki dan za Sukošan, osim 46 natjecatelja iz ovog općinskog središta, 11 iz Debeljaka te 5 iz Gorice i Glavice koji su trčali za samo jedan cilj, pronalazak lijeka za ozljedu leđne moždine, na osvježavajućim i okrjepnim postajama uz Jadransku magistralu, od Marine Dalmacija do zaselka Makarska i Tustice bilo je nevjerojatnih 109 volontera, dva ili tri više ili manje..

image

SUKOSAn, 7.5.2023., !0/9. Wings for Life World Run.... Ponosni sudionici trke

- Sukošanci i Sukošanke su pokazali veliko srce i plemenitu dušu, ponosno će Mirjana Veleslavić Nadinić, organizatorica sukošanskih volontera.

Mirjana, Boki, Jašo, Papa, Poljar, Korolija

Na 15. kilometru Wingsa u zaselku Makarska kod LaBocce na roštilju se pripremalo 220 kilograma mesa, a u velikoj teći od 300 litara ovdašnji meštar Hrvoje Veleslavić - Papa pripremao je fažol za prste polizati. Ukupno je sudionicima Wings for Life besplatno podjeljeno oko 2.500 porcija roštiljade i fažola. Mnogi su potom zapjevali, ali i otvorili sezoni kupanja na ovdašnjoj plaži.

image

SUKOSAn, 7.5.2023., !0/9. Wings for Life World Run.. Nakon trke i okrjepe dobrodošlo kupanje

Velimir BrkiĆ

- Hranu je osigurala Općina Sukošan i općinska Turistička zajednica, obznanila je Mirjana.

Andrija Dijan Jašo, volonter, entuzijast, autoelektičar i inovator, još je jednom je oduševio. Ove godine bio je to inovatorski vodeni top koji je stvarao osvježavajuću, rasprskavajuću vodenu zavjesu. Sve je išlo kao na traci, fantastičan prizor. Drugi vodeni top bio je iz praonice vozila nasuprot apoteke i Barbe, dok je svoj izum osvježavanja prikazao Zoran Korolija, a podrške Dragan Grginović Poljar.

Nezaboravan osjećaj

-  Zamislite kako bi društvo izgledalo da imamo više volontera, ne samo po humanitarnim organizacijama, već u našoj neposrednoj okolini, gdje god se stvori potreba za dobrovoljnim radom, zapitala se volonterka Mirjana.

Olimpijski pobjednici, rekreativci, profesionalni trkači, osobe u kolicima, političari, poduzetnici, obični ljudi, svi su trčali za one koji ne mogu.

- Divan je osjećaj sudjelovati u projektu čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Ova utrka za mene znači jako puno, trčao sam za sumještane i sve prijatelje koji nisu mogli trčati, poručio je mladoliki Boris Labus.

09.05.2023., 15:26h
20. travanj 2024 15:59