<p>PK Zadar</p>
PK ZadarNenad Opačić
StoryEditor
20. svibnja

Na plivačkom natjecanju za osobe s invaliditetom na bazenu Višnjik zaplivat će 125 natjecatelja

Na bazenu Višnjik 20. svibnja zaplivat će 125 plivača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije

Plivački klub Zadar poziva sve zainteresirane da uveličaju sportski događaj koji je važan i za naš klub i grad, s obzirom da se radi o posebnoj važnoj skupini sportaša.

Sport osoba s invaliditetom nešto je što PK Zadar dugo godina njeguje a organizacijom ovog natjecanja cilj nam je promovirati plivanje osoba s invaliditetom.

Nakon prošlogodišnjeg odlično održanog prvog natjecanja gdje smo ugostili 142 plivača iz 5 zemalja ove godine sretni smo da će na bazenu Višnjik 20. svibnja zaplivati 125 plivača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine Slovenije. U 2 dijela natjecanja plivati će natjecatelji iz 13 klubova u 16 kategorija u 12 disciplina.

Za PK Zadar nastupiti će Lucija Mijolović i Mario Mrčela, naši poznati predstavnici iz kategorije s intelektualnim poteškoćama, od prošle godine plivači s down sindromom nastupaju u zasebnoj kategoriji. Najbrojniji klub je PK Natotor iz Zagreba koji dolazi s čak 37 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupiti će plivači iz programa Sreća u vodi.

Program ovogodišnjeg natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje u subotu 20.svibnja u 11:00 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:30 sati.

U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, svi ste pozvani poduprijeti realizaciju ove ideje koja će unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s invaliditetom u Zadru. Za pomoć pri organizaciji natjecanja zaslužni su Grad Zadar, Zadarska županija, Športski centar Višnjik i Hrvatski paraplivački savez.

18.05.2023., 12:57h
08. svibanj 2024 07:39