<p>David Dragaš</p>
David DragašAk Alojzije Stepinac
StoryEditor
VRHUNSKI SKAKAČ

Veliki uspjeh juniora AK Alojzije Stepinac: David Dragaš dvostruki pobjednik Kupa Hrvatske

Dragaš je u subotu slavio u skoku u dalj s rezultatom 6,11 m i to kao jedini atletičar sa skokom preko 6 metara

Atletičar zadarskog Atletskog kluba Alojzije Stepinac David Dragaš osvojio je dva prva mjesta na Kupu Hrvatske za juniore održanom u Zagrebu 27. i 28. svibnja.

Dragaš je u subotu slavio u skoku u dalj s rezultatom 6,11 m i to kao jedini atletičar sa skokom preko 6 metara. Pobjednički skok je izveo u drugoj seriji, a ima i najbolji drugi rezultat natjecanja, točno 6 metara kojeg je ostvario u trećoj seriji.

U nedjelju je David pokazao zavidnu razinu forme u troskoku u kojem je ponovno dominirao. Bio je jedini natjecatelj sa skokovima preko 12 metara. U prve dvije serije je imao neispravne skokove pa je skočio 12,14 m, nakon toga i najdalje 12,67 m  ime je najbližu pratnju ostavio za 70 cm.

Dragaš već godinama radi pod dirigentskom palicom trenera Mate Bulića.

- Ovo je odlična priprema za nadolazeće Prvenstvo Hrvatske za juniore koje će se 25. i 26. lipnja održati u Čakovcu. Imamo još generalnu probu na Otvorenom prvenstvu Zadra 4. lipnja i dovoljno vremena za korekcije. Očekujem njegove skokove oko 13,40 m u troskoku i 6,30 do 6,40 m u skoku udalj. To je nešto što njegov rad sugerira i što ga stavlja u zonu medalja, rekao je Bulić naglasivši kako Dragaš iz dana u dan pokazuje tendenciju napretka i kako vjeruje da će njegovi rezultati biti sve bolji.

- Predan je, voli atletiku, ima odličnu tehniku i podršku obitelji, jako vjerujem u njega, istaknuo je Davidov trener Mate Bulić.

29.05.2023., 13:24h
23. travanj 2024 08:02