<p>Marija Selak Raspudić</p>
Marija Selak RaspudićDaniel Kasap/hina
StoryEditor
Raspada li se Most?

Bračni par Raspudić napustio stranku, Petrov: Most neće puknuti zbog njihovog odlaska

Selak Raspudić zamjerila je Miletiću što se javno od nje ograđivao u završnici kampanje

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić izjavila je u srijedu da će u novom mandatu djelovati kao nezavisna zastupnica, a do razilaženja s Mostom nije došlo zbog liste za Europski parlament, nego "zbog različitih drugih razloga" koje nije htjela otkriti.

- Do razlaza je došlo zbog različitih drugih razloga gdje nismo uspjeli pronaći zajedničko rješenje i pomiriti se sa samom situacijom, a smatram da zbog poštovanja prema kolegama iz Mosta i svega onoga što smo prošli zajedno uopće nema potrebe da ti razlozi budu predmet javne rasprave, rekla je Selak Raspudić na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru.

Selak Raspudić zamjerila je Miletiću što se javno od nje ograđivao u završnici kampanje, govoreći da ona nije članica Mosta niti Mostovih stranačkih tijela nakon njezina odgovora na pitanje o pobačaju u jednoj televizijskoj debati.

- Sama tema o pobačaju ne može se svesti na ‘da ili ne‘. Da, smatram da život treba štiti i da je to najveća vrijednost koju uopće imamo. Isto tako, ne smatram da pobačaj treba niti unesen u Ustav, ali ako stvar svodimo na to treba li ga zakonski zabraniti, onda iz različitog niza razloga ne mislim da bi to bilo rješenje. Ali to ne znači da mislim da pobačaj treba propagirati, ponovila je Selak Rapudić svoj stav.

Predsjednik Mosta Božo Petrov u srijedu je izrazio žaljenje zbog toga što će Marija Selak Raspudić, kao i njezin suprug Nino Raspudić, nastaviti djelovati kao nezavisni zastupnici u Hrvatskome saboru, te ocijenio da to neće dovesti do "pucanja" Mosta.

- Sa strane Mosta nije bilo nikakvih uvjeta. Mi smo htjeli da svi mi koji smo više prepoznatljivi budemo svi na listi", rekao je na konferenciji za novinare u Saboru nakon što je prethodno konferenciju za novinare održala i Selak Raspudić.

Petrov je izrazio žaljenje što su "kolegica Selak Raspudić i kolega Raspudić ipak izabrali opciju da se povuku".

- Svaka politička kampanja je intenzivna i zbog intenziteta dolazi do usijanja, dogode se određene stvari gdje osobe pogriješe i osobe se ispričaju nakon toga. Nažalost, evo zaista mogu reći da mi je žao jer smatram da su i kolegica Selak Raspudić i kolega Raspudić iznimno principijelni, karakterni, čestiti ljudi i nadam se da ovo neće biti kraj suradnje, da ćemo nastaviti surađivati u Saboru, a uostalom to je Marija Selak Raspudić sama rekla, rekao je Petrov.

24.04.2024., 13:28h
06. svibanj 2024 00:15