UČENIK UPUCAO UČENIKE U BEOGRADUHina/ Tanjug/ Zoran ŽestiĆ/
StoryEditor
UŽAS U CENTRU GRADA

O BOŽE! STRAVIČAN ZLOČIN U BEOGRADU Učenik u školi ubio osmero djece i čuvara, nastavnica teško ranjena!

U OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu došlo je danas do masovne pucnjave, učenik u dobi od 14 godina je ušao naoružan u školu i počeo pucati oko osam sati...

U OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu došlo je do masovne pucnjave, učenik u dobi 14 godina je ušao naoružan u školu i počeo pucati jutros oko osam sati. Prema posljednjim informacijama ubio je zaštitara. Mediji neslužbeno navode i da je ubijeno nekoliko učenika. Prema posljednjim informacijama, nastavnica za koju su srpski mediji ranije objavili da je podlegla ozljedama, još uvijek se bori za život u bolnici, izvjestila je N1. 

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

11:32

Roditelji i dalje stoje ispred škole

U ulici Svetozara Markovića nekoliko desetaka roditelja i dalje stoji i čeka ispred škole jer su njihova djeca išla u razred (sedmi dva) u kojemu se dogodila tragedija.

11:20

Izvanredna konferencija za novinare...

image

UČENIK UPUCAO UČENIKE U BEOGRADU

Hina/ Tanjug/ Zoran ŽestiĆ/

U Vladi Srbije u 13.15 sati održat će se izvanredna konferencija za novinare povodom tragedije koja se dogodila u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru. Na konferenciji će se medijima obratiti ministar prosvjete Branko Ružić, ministrica zdravlja Danica Grujićić i predstavnik MUP-a.

11:19

Neslužbeno: Ubijeno osam učenika i zaštitar

Osam učenika i radnik osiguranja škole preminuli su nakon pucnjave, neslužbeno doznaje portal N1.

11:13

Čuvar ubijen dok je pokušavao spriječiti tragediju

Čuvar pokušao spriječiti tragediju, nakon čega je ubijen. Ranjena je i nastavnica koja je u teškom stanju. Petero djece je u bolnici u Tiršovoj, javlja Igor Božić s lica mjesta.

11:03

Oglasilo se Ministarstvo prosvjete...

image

UČENIK UPUCAO UČENIKE U BEOGRADU

Hina/ Tanjug/ Zoran ŽestiĆ/

Zbog tragedije koja se jutros dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ kada je učenik te škole pucao na učenike i zaposlene pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova vrše očevid, objavilo je srpsko Ministarstvo prosvjete.

Ministar prosvjete Branko Ružić je odmah po saznanju o događajima u školi otišao na lice mjesta.

Sve relevantne informacije u vezi s tragedijom i okolnostima pod kojima se dogodila priopćit će MUP, dok će se nadležne zdravstvene ustanove oglašavati o stanju ozlijeđenih.

10:59

Srpski mediji: Osmero djece ubijeno u školi u Beogradu

Osmero djece, zaštitar i nastavnica, ubijeni su u pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu, javljaju srpski mediji, prenosi Hina.

Na njih je pucao učenik 7. razreda. 

10:54

Potresni prizori ispred škole

Ispred škole na Vračaru u Beogradu gdje se jutros dogodila pucnjava u kojoj je više ozlijeđenih i mrtvih, prolaznici i novinari svjedoče potresnim prizorima.

Djeca su potresena, prestrašena i uplakana, a roditelji ih grle...

10:45

Majka učenice: Dijete mi je još u šoku, ne možemo je smiriti

Majka jedne od učenica u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru izjavila je novinarima da je njezino dete u potpunom šoku i da je ne mogu smiriti nakon pretrpljenog stresa.

Na sreću, njezino dete je prošlo neozlijeđeno, ali je naglasila da će ovo ostaviti veliku traumu na djevojčicu.

10:38

Otac djevojčice koja je bila u učionici: Pucao prvo u nastavnicu pa po djeci

Otac djevojčice koja je istrčala iz učionice tijekom pucnjave kaže da mu je ona prenijela da je u pitanju njihov školski kolega, inače odličan đak, koji je ušao u učionicu s hladnim izrazom lica i pucao.

image

UČENIK UPUCAO UČENIKE U BEOGRADU

Hina/ Tanjug/ Zoran ŽestiĆ/

"Moja kćerka je bila upravo u tom razredu, ona je bila u učionici gdje je taj dečko ispalio prvo pucnje u nastavnicu, a onda je krenuo pucati po djeci koja su bila ispod stolova, i moje dijete istrčalo van", naveo je za N1 ovaj otac. On je rekao da su tada imali čas povijesti.

Kako je rekao, kada je došao ispred škole bilo je puno policije, vidio je psihologa, nastavnika…

"Nitko ne zna ništa da vam kaže, svi su bili u šoku, mnogo policije je došlo, pucao je na dežurne u školi..", navodi otac i dodaje da su svi u šoku da je baš taj dječak napravio ovakvu stvar.

10:36

Djevojčica na reanimaciji, dva dječaka ranjena

Prema neslužbenim informacijama portala N1, nakon pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda jedna djevojčica je na reanimaciji, dok su dva dječaka ranjena.

Roditelji izrevoltirani zidom šutnje policije ušli su u verbalni okršaj s pojedinim policajcima koji čuvaju poprište zločina...

... izvještava N1...

Najmanje dvoje ubijenih, mediji nagađaju o više žrtava, policija šuti...

Najmanje dvije osobe ubijene su, a više ih je ozlijeđeno kada je učenik sedmog razreda pucao na zaštitara, profesoricu i učenike u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, dok pojedini mediji javljaju da je moguće i više žrtava, ali o tome zasad nema službenih potvrda.

Ranije je B92 objavio da je ubijeno osmero djece, zaštitar i nastavnica.

U pucnjavi koja se dogodila nešto prije devet sati ubijen je zaštitar, medijima je potvrđeno da je od ozljeda preminula i jedna profesorica, dok je najmanje troje ranjenih učenika u kritičnom stanju.

U Urgentni centar primljena su tri učenika, a troje ih je u Dječjoj klinici u Tiršovoj, od kojih je jedan učenik u kritičnom stanju i podvrgnut je operaciji.

Policija je dosad potvrdila samo da je uhitila 14-godišnjeg učenika osumnjičenog za pucnjavu.

On je navodno pucao iz očevog pištolja.

Beogradski mediji neprekidno objavljuju zasad neprovjerene i nepotvrđene vijesti, uključujući i to da je najmanje osam žrtava pucnjave, dok roditelji panično i u šoku pokušavaju saznati gdje su im djeca ili ih izvesti iz škole koja je pod potpunom blokadom policije...

NAJNOVIJE:

Osam osoba ubijeno je u beogradskoj osnovnoj školi Vladislava Ribnikara kada je na njih u srijedu oko 8,40 sati pucao 14-godišnji učenik škole, koji je uhićen, potvrdio je MUP Srbije...

Ubijen je zaštitar škole i još sedmero učenika, a više ih je ozlijeđeno.

Policija nema potvrdu da je umrla i ranjena profesorica povijesti, o čemu su ranije javili mediji.

Vlada Srbije zakazala je za danas popodne izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će govoriti ministri obrazovanja i zdravstva i predstavnik policije, javlja Hina

NESLUŽBENO: NAPADAČ INAČE - ODLIKAŠ...

Srpski mediji doznali su tko je mladić koji je danas u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar pucao po učiteljima i kolegama pri čemu je život izgubilo najmanje šestoro (op-a. zadnje informacije službene kažu da ih je osam) ljudi među kojima ima i školaraca 

Kosta K. (14) je prema evidenciji škole sudjelovao na više natjecanja iz  matematike i povijesti, pri čemu je često dobivao pohvale. Nova.rs piše da je  prošle godine osvojio treće mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti.

Neslužbeno, srpski mediji prenose da je napad počeo upravo zbog nesuglasica između Koste i učiteljice povijesti. Blic je u razgovoru s djecom koja pohađaju osnovnu školu Vladislav Ribnikar doznao kako je 14-godišnji napadač inače odlikaš.

image

UČENIK UPUCAO UČENIKE U BEOGRADU

Hina/ Tanjug/ Zoran ŽestiĆ/
03.05.2023., 11:49h
ZADARSKI TJEDNIK
18. travanj 2024 20:21