<p>Blue fish festival</p>
Blue fish festivalTzo Kali
StoryEditor
U PETAK I SUBOTU

Blue Fish Festival u Kalima: gastro užitak, koncerti i zabava za sve generacije

Za dva kaljska gastro dana vrsni kuhari osmislili su meni od šest jela

Četvrto izdanje Blue Fish Festivala u Kalima održat će se od 21. do 22. 6. 2024. od 17.30 h.

Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od Kaljskih ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari.

Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko te poznati zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko.

Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna i ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Za dva kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od šest jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.

Neće nedostajati niti glazbe, uz 2 DJ-a (DJ Bego & Ante Valčić) bit će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak pjeva Dino Petrić, a u subotu Matija Cvek.

Organizirali smo prijevoz iz Zadra iz Foše oba dana. Brod Gospa Rozarija voziti će iz Foše u 18.00 sati, a povratak iz Kali u 1.30 sati.

Zaintereseranima dostupne su i trajektne i brodske linija Zadar- Preko.

Osim glavnog programa imamo uvodnu matineju sutra 20. 6. za djecu od 18.00 sati. Održati će se edukativna radionica ˝Odakle se čisti riba˝, te će biti čitana i predstavljena slikovnica za djecu lokalnih autorica Ane Vidov i ilustatorice Lane Cimera ˝Kapetan Toni˝.

19.06.2024., 14:33h
16. srpanj 2024 12:14