<p>Udruga Prizma</p>
Udruga PrizmaUdruga Prizma
StoryEditor
U Providurovoj palači

Reper iz sobe: Večeras u Zadru, sutra na Porinu

Nakon zapaženog albuma prvijenca "Vanka" kojim se 2020. godine predstavio publici, Reper iz sobe prošle je godine objavio drugi studijski album "Unutra" koji se našao u utrci za Porina u kategoriji najboljeg hip hop albuma

Ususret dodjeli ove dugovječne glazbene nagrade, koja će se u subotu održati u Zagrebu, Reper iz sobe večeras premijerno nastupa u Zadru u pratnji Emira Čovrana za bubnjevima, Marina Vinje na bass gitari i Anne Moor na flauti i vokalu.

Koncertu će prethoditi prva u nizu edukativnih radionica koju će stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja održati u okviru ovogodišnjeg Urbofon Live programa. Radionica INTRO namijenjena je zadarskim glazbenicima koji žele doznati više o svojim autorskim pravima.

Na ovoj besplatnoj radionici, predstavnici HDS ZAMP-a pojasnit će mogućnosti zarade od javnog izvođenja, emitiranja i "streaminga" pjesama, razliku između "malih", "mehaničkih" i "digitalnih"" prava, te na koji način autori glazbe mogu povećati (ili uopće početi ostvarivati) zaradu s online servisa za prijenos i slušanje glazbe.

Svoje iskustvo i savjete u glazbenom poslovanju s kolegama će tom prigodom podijeliti i kantautorica Romana Pavliša (Anna Moor) te Ivan Grgić (Reper iz sobe).

Nakon radionice, koja se održava u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom u 19 sati, uslijedit će koncert Repera iz sobe s početkom u 21 sat.

Ulaz na radionicu je besplatan dok se ulaznice za koncert po cijeni od 5 eura mogu nabaviti putem ENTRIO sustava te na ulazu u dvoranu, sat vremena prije početka koncerta.

22.03.2024., 10:07h
12. svibanj 2024 16:01