<p>Policija/Ilustracija</p>
Policija/IlustracijaPu Zadarska
StoryEditor
Prekršajno je prijavljena

Kod 47-godišnje Slovenke u Zadru pronađeno pet stabljika indijske konoplje

Droga joj je oduzeta te se protiv 47-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u redovnom postupku

Tijekom proteklih 48 sati na području Policijske uprave zadarske evidentirana je neovlaštena proizvodnja i prometa drogama, 2 teške krađe, 2 krađe, 2 narušavanja javnog reda i mira te 12 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjom državljankom Slovenije, koju se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Tijekom kriminalističkog istraživanja u srijedu, 21. lipnja na širem zadarskom području, kod 47-godišnjakinje je pronađeno i oduzeto pet zasađenih stabljika te nekoliko sjemenki indijske konoplje i oko 1,48 grama marihuane. 

Droga joj je oduzeta te se protiv 47-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u redovnom postupku. Također je prekršajno sankcionirana zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

Osumnjičen za nametljivo ponašanje i krađu

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela Nametljivo ponašanje i krađa. Muškarca se sumnjiči da je u posljednje vrijeme na širem zadarskom području nametljivo ponašao prema maloljetnici tako što je pratio i uhodio, nazivao i slao poruke te nastojao uspostaviti neželjeni kontakt, dok joj je 20. lipnja otuđio mobitel. Osumnjičenik je takvim ponašanjem kod oštećene izazvao strah i tjeskobu te je događaj prijavila policiji. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 21-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela

Osumnjičen za krađe

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 50 godina kojeg se sumnjiči za krađe. Sumnjiči ga se da je 20. lipnja 2023. godine u Ulici Put Murvice iz trgovine trgovačkog društva otuđio parfeme ukupne vrijednosti oko 150 eura. Također ga se sumnjiči da je 07. veljače 2023. godine u Šibenskoj ulici iz trgovine trgovačkog društva otuđio razne cigarete vrijednosti oko 240 eura, te da je 07. lipnja ove godine u Ulici Franka Lisice otuđio psa njemačkog ovčara u vlasništvu 60-godišnjaka. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 50-godišnjaka, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava.

Teška krađa

S utorka na srijedu, 20./21. lipnja na Ižu, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je otuđio novac, razne cigarete te alkoholna pića. Materijalna šteta je nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelje je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe. Sa srijede na četvrtak, 21./22. lipnja u Ninskom Dračevcu, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu trgovačkog društva odakle je otuđio razne cigarete. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelje je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa

U posljednja dva dana u Sv. Filip i Jakovu nepoznati počinitelj je s plovila u vlasništvu 68-godišnjaka otuđio izvanbrodski motor. Materijalna šteta je oko tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U srijedu, 21. lipnja u Zadru na predjelu Borika nepoznati počinitelj otuđio novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu maloljetnika. Materijalna šteta je više desetaka eura, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

23.06.2023., 10:31h
04. svibanj 2024 15:24