Slika sve govoriVELIMIR BRKIĆ
StoryEditor
VELIKI USPJEH INTERAKTIVNE RADIONICE

Matematika u Vukšiću, tvornici demografskog buma

Večer matematike je koncipirana na način da se zabavnim radionicama potiče učenike na pozitivan stav prema matematici

Benkovačka Područna škola u Vukšiću bila je mjesto održavanja zanimljive interaktivne radionice pod nazivom Večer matematike za učenike 1. i 2. razreda osnovne škole, te njihove roditelje.

- Večer matematike je koncipirana na način da zabavnim radionicama potičemo učenike na pozitivan stav prema matematici, kazale su učiteljice razredne nastave u Vukšiću.

Riječ je o matematičkim radionicama za učenike i njihove roditelje koje se već tradicionalno u prosincu održavaju diljem Hrvatske, u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

image

Učitelji/ce i ravnatelj Tonći Kuman (stoji zdesna)

VELIMIR BRKIĆ

Kroz zabavu matematika nije “bauk”

- Drago nam je da je odaziv velik, a ono što nas veseli su ozarena lica naših učenika i njihovih roditelja, ponosno će vukšićke učiteljice.

Bio je ovo veliki doprinos OŠ Benkovac ravnatelja Tonća Kumana temeljnim vrijednostima na kojima se zasniva kvalitetan odgoj i obrazovanje djece. Lijepo je vidjeti uspješnu suradnju roditelja i škole, otvorenost i spremnost učitelja za nove ideje i uvažavanje potreba učenika.

- Nije matematika nikakav “bauk”. To je tvrdnja koja ne stoji iako su je mnogi skloni okarakterizirati kao težak i mrzak predmet. Ona ima puno lica i oblika, praktičnih i zabavnih u svakodnevnoj primjeni, samo ju valja bolje upoznati. Kazali su nam to nazočni učitelji i učiteljice razredne nastave u OŠ Benkovac te učenici i njihovi roditelji, koji su bili dio projekta Večer matematike u vukšićkoj područnoj školi.

image

Matematika i kolači koji osvajaju

VELIMIR BRKIĆ

Vukšićka demografska renesansa

Bilo je zaista impresivno vidjeti tako velik broj vukšićke djece u pratnji svojih roditelja, braće, sestara i djedova koji su se znatiželjno i vrlo aktivno uključili u ovu aktivnost.

Treba napomenuti kako je u Područnoj školi u Vukšiću u posljednje dvije školske godine zabilježen najveći broj prvašića na području Grada Benkovca, tako da ih je ove godine 12, dok je na cjelokupnom području Grada Benkovca u 42 naselja ukupno 87 prvašića.

Stoga i ovaj događaj potvrđuje kako treba ulagati u stvaranje kvalitetnih sadržaja za djecu i mlade u seoskim sredinama, koji vape za sadržajima koji će ih podučiti i korisno ispuniti njihovo slobodno vrijeme.

Ova Večer matematike zamišljena je kao sajam, gdje sudionici obilaze tzv. “matematičke stanice” koje se nalaze na stolovima koji su posloženi u učionici gdje su učenici sa svojim roditeljima ili međusobno pristupili rješavanju zanimljivih matematičkih zadataka.

image

Zajedništvo učenika, roditelja i učiteljica

VELIMIR BRKIĆ

Nezaboravno druženje uz matematiku i slastice

Naime, sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike, stvara nove matematičke izazove i bez da smo svjesni vlastitog talenta svakodnevno ih uspješno rješavamo. Osnovni cilj Večeri matematike jest popularizacija matematike, te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja i stjecanja vještina.

Organizaciju ove zanimljive interaktivne radionice treba zahvaliti vrijednim učiteljicama Josipi, Romani i Kristini koje su se zajedno s asistenticom u nastavi Sanjom potrudile sve dobro i promišljeno isplanirati, urediti prostor u predbožićnom ruhu te pripremiti slastice i piće za osvježenje. Predblagdansko druženje uz matematiku i slastice u lijepom i veselom ambijentu bilo je zaista ugodno boraviti ove zimske večeri, tako da su predviđena dva sata trajanja radionice prošla u trenutku.

17.12.2023., 08:14h
VELIMIR BRKIĆ
04. svibanj 2024 22:43