<p>moderator-voditelj Mihovil Mijo Brkić</p>
moderator-voditelj Mihovil Mijo BrkićVelimir BrkiĆ
StoryEditor
Radijski voditelj, novinar, urednik i reporter

Mihovil Mijo Brkić godinama uspješno medijski promovira benkovački kraj

Posebno imponira Mijino voditeljsko umijeće i iskustvo te je godinama moderator-voditelj brojnih događanja diljem Zadarske županije i Lijepe Naše

Mihovil Mijo Brkić, 63-godišnjak iz Benkovca prepoznat je kao osoba koja je svojim dolaskom i angažmanom u programu Radio Benkovca iznimno doprinijela da se u medijskom prostoru Grad Benkovac promovira na najbolji mogući način.

Svojim iskustvom u medijski prostor benkovačkog, ali i šireg prostora, unio je veliki zamašnjak koji su brojni građani odavno priželjkivali i na kraju i pozdravili te ga i danas poštuju i uvažavaju.

- Rođen sam u Srednjoj Bosni, u Varešu kod Sarajeva gdje su Hrvati u studenome 1993. doživjeli egzodus, stravičnu tragediju. U ratu je bilo čak 125 civilnih i vojnih žrtava te tisuće i tisuće prognanih, kazao je Mihovil Mijo Brkić, legenda Benkovca, Zadarske županije i šire.

Dostupan od 0 do 24 sata

Pored djelovanja kao radijski voditelj, novinar, urednik i reporter angažirao se i na aktivnostima unaprjeđenja svih drugih važnih segmenata društva, s pozicije politike, gospodarstva, kulture i športa. Posebno imponira njegovo voditeljsko umijeće i iskustvo te je godinama, a na poziv brojnih općina i gradova s područja Zadarske županije, kao i drugih sredina Lijepe Naše, angažiran u ulogama moderatora-voditelja brojnih političkih, gospodarskih, kulturnih, športskih i raznih drugih manifestacija, festivala, susreta i sl.

- Posebno sam ponosan na pohvale i zahvalnice od strane braniteljskih udruga za ogroman doprinos na promicanju temeljnih vrijednosti Domovinskog rata, kao i uloge koju su hrvatski branitelji imali u obrani svoga doma i svoje domovine, ponosno će Mijo koji je bio i dugogodišnji urednik Benkovačkog lista.

Na njihove pozive, Mihovil Mijo Brkić ni trenutka nije dvojio ili rekao da ne može.

- Svesrdno prihvaćam inicijativu da svojim konkretnim i jasnim stavom sudjelujem u osmišljavanju, organizaciji, sugestijama i svojim prijedlozima u protokolarnim pripremanjima i moderiranjima svih važnih događanja, manifestacija, važnosti uloge naših hrvatskih branitelja, kao i spomena na poginule hrvatske vitezove i civilne žrtve u Domovinskom ratu, poručio je animator i voditelj.

Ništa bez obitelji i radnih kolega

- Sve to bez posebnih zahtjeva za bilo kakvom materijalnom ili financijskom naknadom, istaknuo je samozatajni Mijo, koji je sa sedam godina života došao živjeti u Trogir, dok je prije 18 godina na Radio Benkovac došao iz Knina.

Mihovil Mijo Brkić ističe kako je tijekom svih ovih godina rada u medijima doživio puno toga pozitivnog, jer sam poziv novinara-voditelja, medijskog djelatnika je iznimno atraktivan i kao takav donosi nova iskustva, uzbuđenja i poznanstva.

- Naravno, bilo je i nekih neugodnih primjera što je sasvim normalno u takvom poslu, ali uvijek se u takvim slučajevima pronađe balans i na kraju se sve nekako prebrodi i dođe na svoje, a to onda opet rađa dodatno iskustvo, kaže Mijo, jedan od sedmero braće, od kojih je nažalost sada tek trojica živih.

Prošao je brojne medijske kuće od televizijskih, s početka rada u medijima, a onda sve do danas u radijskim postajama, da bi se na kraju skrasio, i evo već 18. godinu živi, radi i djeluje u Benkovcu. Još malo dobroga zdravlja pa da uskoro doživi i mirovinu, kao svojevrsnu nagradu za sve ono što je obilježio njegov radni vijek.

- Sve ovo ne bih mogao bez potpore svoje obitelji koja mi je u svim situacijama pružala potporu jer bez toga bi sve bilo puno teže. Zato im od srca hvala, a posebno kada mi dođu tu s mojim unucima, govori Mijo koji sa suprugom Julijanom ima kćer Kristinu koja im je u braku s Milom Klapanom iz Pridrage podarila nadarenog nogometaša Luku i princezicu Doris.

- Zahvaljujem se i svojim radnim kolegama, a bilo ih je puno tijekom svih tih godina, jer ako ima razumijevanja među onima s kojima svakodnevno dijeliš radnu sredinu, onda je uspjeh tvoga posla zagarantiran, zaključio je Mihovil Mijo Brkić.

06.03.2024., 09:35h
28. travanj 2024 13:12