20. obljetnica Općine Kolan i blagdan Gospe od Karmela - KarmeniceDoris Babić
StoryEditor
U povodu 20. obljetnice Općine Kolan i Karmenice

Općina Kolan i TZ organizirali odličnu večer druženja, pjesme i priče u Mandrama

Općina je tu da služi svojim stanovnicima i njihovim potrebama, ali nije samo Općina ta koja ima tu funkciju. Postoje pojedinci i udruge koje svojim radom i djelovanjem, svatko na svoj način, pridonose zajednici i to su naši ovogodišnji laureati, dobitnici zahvalnica Općine Kolan za svoje djelovanje, istaknuo je načelnik Gligora

Sinoć smo uživali u bogatom programu Općine Kolan i Turističke zajednice općine Kolan u povodu 20. obljetnice Općine Kolan i blagdana Gospe od Karmela - Karmenice. Okupio se velik broj Kolanjaca, njihovih prijatelja i posjetitelja koji su se itekako dobro zabavili i isplesali uz grupu Vista, degusitrali besplatna jela zadarskog chefa Renata Kraljeva i razgledavali štandove s raznolikom ponudom brojnih proizvođača.

Smisao su ljudi

Program u Mandrama započeo je prigodnim govorom načelnika Općine Kolan Šime Gligore i dodjelom zahvalnica laureatima.

- Ova je fešta u čast 20 godina od osnutka Općine Kolan koja okuplja tri mjesta - Kolan, Mandre i Kolanjski Gajac. 20 godina zvuči lijepo i najčešće je to trenutak kada se stane, pogleda unatrag i vidi se što se sve napravilo. Definitivno, napravilo se puno. No, kad bi se nabrajalo sve što se napravilo i spomenulo sve ljude koji su sudjelovali u tome, ovaj bi govor predugo trajao. Isto tako, novi izazovi, potrebe i okolnosti tjeraju nas dalje. Kada bismo nabrojali sve što ćemo dalje napraviti, ovaj bi govor opet predugo trajao. Stoga, da govor ne bi predugo trajao, htio bih istaknuti ono što je najbitnije i daje cijeli smisao osnivanja i djelovanja općine, a to su - ljudi, stanovnici Općine, mi koji smo tu od rođenja i oni koji su tu došli svojim odabirom te dobrim dijelom naši prijatelji i gosti, kazao je emotivno Gligora i naglasio da je ovo večer druženja, pjesme i priče.

image

Čuvarice tradicije

Doris Babić

Pozdravio je gradonačelnika Grada Novalje, Ivana Daba Đona te Stanislava Greifonera iz prijateljske Općine Starše iz Slovenije, kao i kolege vijećnike i vijećnicu, djelatnike Općine, TZ-a, Čistoće i održavanja koji su se potrudili da dvodnevna proslava bude svima ugodna.

- Općina je tu da služi svojim stanovnicima i njihovim potrebama, ali nije samo Općina ta koja ima tu funkciju. Postoje pojedinci i udruge koje svojim radom i djelovanjem, svatko na svoj način, pridonose zajednici i to su naši ovogodišnji laureati, dobitnici zahvalnica Općine Kolan za svoje djelovanje, istaknuo je načelnik Gligora koji je, uz predsjednika Općinskog vijeća Antu Zubovića i direktoricu TZ-a Sabinu Gligora Sabalić, uručio zahvalnice.

Dodjela zahvalnica laureatima

Zahvalnice su dobili: Nogometni klub Novalja, Rukometni klub Pag, Taekwondo klub Novalja, Udruga proizvođača Paškog sira, OPG Emil Oštarić, OPG Branimir Čemeljić, OPG Franjo Zubović, OPG Domagoj Prtorić, Osnovna škola A. G. Matoš Novalja - područna škola Kolan, Katica Oštarić - spremačica u područnoj školi u Kolanu povodom odlaska u mirovinu te Općinska knjižnica Općine Kolan Šime Šugar Ivanov.

- Svi oni daju svoj obol, doprinos, srcem i dušom su u tom poslu, uvijek se dobrovoljno javljaju da sudjeluju i pomognu. I upravo zbog toga upućujemo zahvale i pohvale, kazala je Sabina Gligora Sabalić, direktorica kolanjskog TZ-a i dodala da je besplatna hrana najmanje što mogu učiniti za svoje mještane.

image

Izvrsna hrana

Doris Babić

- Htjeli smo slaviti zajedno sa svojim ljudima, zaključila je Gligora Sabalić.

Vesela lica, ples, pjesma, druženje i smijeh do kasno u noć potvrda su da su Općina Kolan i TZ itekako uspjeli u svojoj namjeri.

Danas je blagdan Gospe od Karmela - Karmenice u Kolanu, održat će se procesija u 19 sati, očekuje Vas dirljivo i svečano ozračje, ispunjeno molitvom, radošću, veseljem, blagoslovima i zahvalnošću.

Večernji program počinje nastupom KUD-a Bartula Kašića u 20:00 sati te se nastavlja 15. Smotrom klapa otoka Paga i završava koncertom Đanija Maršana i klape Munita.

Još stignete pridružiti se radosnoj kolanjskoj fešti.

(Više u tiskanom izdanju)

16.07.2023., 08:30h
28. travanj 2024 06:15