<p>SKAKAONICA KOLOVARE</p>
SKAKAONICA KOLOVAREZdt
StoryEditor
obnova skakaonice iz 1957.

Sutra na Kolovarama otvorenje obnovljene skakaonice

Otvorenje započinje u 16:30, a održat će se natjecanja u vodenim sportovima gdje će zadarski klubovi pokazati svoje vještine te revijalno natjecanje u skokovima u vodu. Uz sportski dio, održat će se i prigodno druženje uz roštilj i glazbu

u petak 23. lipnja 2023. na Otvorenom plivalištu Kolovare, u povodu dovršetka cjelovite obnove skakaonice koju je posljednjih mjeseci provodio Grad Zadar, održat će se pokazni treninzi zadarskih klubova vodenih sportova, od treninga skakača, preko plivačkih i vaterpolskih natjecanja i niza ostalih sportskih aktivnosti poput odbojke na pijesku. Program započinje u 16.30 i traje do večernjih sati uz prigodno druženje i glazbu.

U nastavku donosimo detaljan program:

Otvaranje obnovljene skakaonice

Program: 

16.30 Okupljanje sudionika i posjetitelja

17.00 Vježba skakača u vodu

17.30 Natjecanja klubova vodenih sportova (plivanje, vaterpolo) Odbojka na pijesku

18.30 Revijalno natjecanje u skokovima u vodu

19.30 Druženje uz glazbu i prigodni roštilj

O projektu obnove skakaonice:

Betonska skakaonica izgrađena je 1957. godine. Skakaonica je već desetljećima mjesto susreta brojnih generacija, kupača i skakača kojima je obilježila živote te je tako postala i simbolom cijelog gradskog predjela i brojnih ekipa koje su se uz nju okupljale. 

Skakaonica je posebna po tome što je jedina u Hrvatskoj s koje se skače u more, a ne u vodu. Grad Zadar temeljem projekta obnove  koju je izradila tvrtka Geo-Expert posljednja je četiri mjeseca koordinirao i provodio obnovu koju je izvela tvrtka Mar d.o.o. Vrijednost radova na obnovi skakaonice iznosila je ukupno 818.485,00 kn bez PDV-a.

22.06.2023., 09:22h
18. svibanj 2024 16:36