<p>‘SLUČAJ GOLDMAN‘</p>
‘SLUČAJ GOLDMAN‘Kino Zona
StoryEditor
OD 20 SATI

U četvrtak pogledajte krimi dramu ‘Slučaj Goldman‘ u Kino Zoni

Studeni je 1975. godine, započinje drugo suđenje Pierreu Goldmanu, radikalnom borbenom ljevičaru

Oskarovcima i Frankofonijom obilježen mjesec u Kino Zoni završavamo u četvrtak 28. ožujka uz napetu sudsku krimi dramu, ‘‘Slučaj Goldman‘‘.

Studeni je 1975. godine. Započinje drugo suđenje Pierreu Goldmanu, radikalnom borbenom ljevičaru. Tijekom njegovog prvog suđenja osuđen je na doživotnu kaznu zatvora za četiri naoružane pljačke od kojih je jedna završila smrću dvojice kemičara. Goldman naglašava svoju nevinost u vezi posljednje optužnice te, nakon nekoliko tjedana, postaje ikonom intelektualne ljevice. Mladi odvjetnik Georges Kiejman zadužen je za Goldmanovu obranu. Međutim, vrlo uskoro, njihova se veza sve više uzdrmava. Provokativni Goldman dolazi u rizik dobivanja smrtne kazne te čini sve kako bi vlastito suđenje učinio neizvjesnim…

Ova kritički hvaljena filmska kronika povijesnog suđenja Goldman po svojem prikazivanju je zaslužila bezbroj nominacija za nagrade od kojih se prvenstveno izdvaja njih čak 8 za francusku nacionalnu filmsku nagradu César, dok je glumac Arieh Worthalter uz spomenutog Césara zavrijedio i priznanje za najboljeg glumca na festivalu u Lisabonu te prestižnu nagradu Lumiere. Za režiju i scenarij ‘‘Slučaja Goldman‘‘ zaslužan je priznati francuski glumac, redatelj i scenarist Cédric Kahn dok uz spomenutog Worthaltera u glavnim ulogama još nastupaju i Arthur Harari te Stéphan Guérin-Tillié.

‘‘Slučaj Goldman‘‘ je na rasporedu u četvrtak, 28. ožujka s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom, te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

27.03.2024., 08:38h
27. travanj 2024 08:43