<p>Denis Pleslić</p>
Denis PleslićKk Zadar
StoryEditor
SPORTSKI DIREKTOR KK ZADAR

Denis Pleslić: “Iznos utrošen u prvu momčad je manji od predviđenih 350 tisuća eura”

Sportski direktor KK Zadra Denis Pleslić na konferenciji za medije iznio je niz zanimljivosti vezanih uz budžet prve momčadi i omladinskog pogona, a po prvi put u povijesti kluba- prenosi službena stranica KK Zadar - prezentirane su i pojedinačne plaće igrača i svih trenera...

Ostali smo u okviru zacrtanog budžeta

– Budžet koji smo imali za sklopiti momčad, od koje su, podsjećam, od lani ostala tek dva igrača, je iznosio 350 tisuća eura. Napravili smo selekciju igrača i kompletni neto novac koji je utrošen u prvu momčad je 349 tisuća i 800 eura. Ta selekcija igrača radila se dva mjeseca kroz pripremni period s kojim sam jako zadovoljan. S optimizmom ulazimo u sezonu i sutrašnju utakmicu protiv SC Derbyja.

Nije bilo floskula oko slaganja omladinskog pogona

– Složili smo omladinski pogon sa stručnim i kvalitetnim ljudima. Kondicijski trener je trener seniorske reprezentacije Hrvatske. Tu je i fizioterapeut koji je dugogodišnji djelatnik kluba, a imamo i kvalitetne stručnjake s visokom stručnom spremom koji su prošli i seniorske uzraste,. Mislim da smo po kvaliteti i stručnosti najbolji omladinski pogon u državi. Sada samo treba strpljenja i rada i vjere u sve to.

Skauting za cijelu regiju...

– Osmislio sam to na način da će svaki trener u klubu raditi skauting u svom dijelu posla. Znači, Pomoćni treneri prve ekipe su dobili zadatak da skautiraju ABA ligu, HT Premijer ligu te A-1 i A-2 ligu. Juniorski treneri će skautirati Prvu mušku ligu i naravno svoje juniorske, kadetske i pretkadetske uzraste s tim da će trener pretkadeta obilaziti i škole u gradu i županiji. Svi oni sportskom direktoru moraju podnijeti dvomjesečni izvještaj na kojem je spisak igrača koji ćemo pratiti. Tako da na kraju sezone imamo točan uvid u kompletnu sliku igrača koji su interesantni za klub. Povezali smo se i sa skautima koji prate NBA ligu, kao i NCAA i G – ligu – rekao je Pleslić.

Plaće svih trenera u klubu...

Iznijete su i plaće svih trenera i pomoćnih trenera u klubu što javnost, također, do sada nije imala priliku saznati. Plaća prvog trenera tako iznosi 3500 eura, dok njegovi pomoćnici imaju između 7 i 8 tisuća kuna. Trenerima u omladinskom pogonu plaća je povišena s 5 na 7 tisuća kuna. Pomoćni trener kadeta ima plaću 2 tisuće kuna, pomoćni trener pretkadeta 3 i pol tisuće kuna, a pomoćni trener juniora 5 tisuća kuna.

02.10.2022., 11:27h
ZADARSKI TJEDNIK
26. travanj 2024 08:00