<p>Lukrecija Krstičević</p>
Lukrecija KrstičevićAk Alojzije Stepinac Zadar
StoryEditor
3000 m zapreke

Svestrana sportašica Lukrecija Krstičević osvojila novu državnu medalju

Aktivna je u atletici, rukometu i veslanju, a u povijesti će ostati zapisana kao pobjednica utrke preko Pelješkog mosta upriličene povodom puštanja mosta u promet

U Zagrebu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniorke i mlađe seniore. Atletičarka Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra, Lukrecija Krstičević, osvojila je brončano odličje u vrlo zahtjevnoj disciplini - utrci na 3000 m sa zaprekama.

Lukrecija je 18-godišnja djevojka koja obožava trčanje na duge staze. Sudjeluje na svim dostupnim dugoprugaškim utrkama, bez obzira na podlogu. Tako se već okitila brončanom medaljom na Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju za juniorke u Solinu te srebrnom medaljom u utrci na 3000 metara zapreke na juniorskom PH u Čakovcu. U povijesti će ostati zapisana kao pobjednica utrke preko Pelješkog mosta upriličene povodom puštanja mosta u promet.

U listopadu je očekuju dva državna prvenstva, u cestovnom trčanju i krosu, kojima su domaći Šibenik i Medulin. Lukrecijina kolekcija medalja je pozamašna i predstavlja zamjenu za istinsku ljubav prema sportu. Novac u ovoj priči ne postoji, on se samo troši kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi. Kako u atletici, tako i rukometu i veslanju, sportovima u kojima Lukrecija također aktivno sudjeluje.

18.09.2023., 14:34h
01. svibanj 2024 07:04