36986
Kk Zadar
StoryEditor
Večeras u 18 sati

Zadar na vrućem Baldekinu traži nastavak niza u domaćem prvenstvu

Susjedski derbiji uvijek su utakmice velikog intenziteta, a to se najbolje oslikava u rivalitetu Šibenke i Zadra. I dok su dalmatinski derbiji sa Splitom uvijek utakmice ravnopravnih momčadi, u ovom slučaju radi se o borbi u kojoj jedan od njih želi pred svojim navijačima nadoknaditi kvalitativnu razliku i favoriziranim susjedima nanijeti poraz

Ipak, Zadar je u domaćem prvenstvu u velikom nizu od osam pobjeda, zadnji put poražen je u siječnju kod Splita te će to biti veliki izazov za momčad Josipa Pandže.

Ove sezone Zadar se odupro iskušenju te je na Baldekinu u listopadu slavio 75:80, nakon što su domaćini tri minute prije kraja vodili 68:66. Serija Mekića i Žganeca preokrenula je rezultat, no ostaje dojam kako nije trebalo puno da se dogodi poraz. I ovog puta igrače Danijela Jusupa očekuje borba do samog kraja, u situaciji kada zbog velikih napora treba poštedjeti one koji su podnijeli teret igranja u AdmiralBet ABA ligi.

– Dolazi nam utakmica protiv Šibenke. Imamo samo jedan dan za oporavak i da se pripremimo za tu utakmicu. Uvijek je tamo teško, uvijek su neizvjesne utakmice, imaju publiku koja im puno pomaže. Moramo biti spremni na jednu tešku utakmicu a tek ćemo vidjeti u kojem ćemo sastavu istrčati, s obzirom na naš zdravstveni status, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Problemi su dobro poznati i ogledaju se u manjim ili većim ozljedama ili iscrpljenosti Ramljaka, Žganeca, Drežnjaka, Božića… Gotovo je sigurno da će puno prostora dobiti igrači iz drugog plana, među njima i Patrik Jambrović, koji je Jusupa prošle sezone oduševio baš u dresu Šibenčana. Tada je zakucavanjem na kraju utakmice svojoj momčadi donio pobjedu.

– Idemo u goste na Baldekin koji je uvijek vruć teren, nadam se pravoj košarkaškoj fešti na tribinama. Šibenka je imala dosta pehova s ozljedama ove sezone, no sad su se konsolidirali, većina igrača se vratila i na domaćem terenu nikome nije lako protiv njih. Moramo ući s visokom energijom, koncentracijom i pratiti upute koje će nam stručni stožer dati da bi došli do još jedne pobjede u domaćem prvenstvu, kaže Jambrović.

Utakmica se igra danas s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

29.03.2024., 13:56h
27. travanj 2024 08:42