Snijeg na prometnicamaHina
StoryEditor
ŽUPANIJSKA KRONIKA

Odsječeni od svijeta, epilog- fešta empatije i prija­telj­s­tva...

Tijekom nedjelje, 26. veljače 2023., ali i većim dijelom ponedjeljka, 27. veljače 2023., Zadar, Zadarska Županija i Dalmacija bili su odsječeni od kontinenta i od hrvatske metropole Zagreba...

Tijekom nedjelje, 26. veljače 2023., ali i većim dijelom ponedjeljka, 27. veljače 2023., Zadar, Zadarska Županija i Dalmacija bili su odsječeni od kontinenta i od hrvatske metropole Zagreba.

Telefonski poziv, rič-dvi, 10-ak minuta potom i četvorica hajdukovca iz općine Sukošan kod mog poznanika i prijatelja u toplom dnevnom boravku, dobrodošla okrjepa, punjenje mobitela, spavanje (vjerujem bez ružnih maksimirskih snova) i u ponedjeljak uz poneke cestovne poteškoće sretan povratak kućama...

Orkanska bura, snijeg, mećava i snježni zapusi stvarali su velike probleme u podvelebitskom području, Lici i Gorskom kotaru i u potpunosti zaustavili cestovni promet iz Zadra prema unutrašnjosti i obrnuto. Zadar je bio paraliziran, za promet je bila zatvorena autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC27 Obrovac-Gračac, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene u općini Starigrad. Gotovo tri dana nije bilo niti jednog prohodnog cestovnog pravca iz unutrašnjosti prema moru i obrnuto.

U nedjelju navečer, na povratku iz Zagreba s utakmice Dinamo – Hajduk, telefonski poziv iz Gračaca: četvorica mojih hajdukovca iz Općine Sukošan u osobnom automobilu zaglavili u Gračacu i ni makac. Svi cestovni pravci zatvoreni. Međutim, tijekom 28-godišnjeg života lutajućeg reportera, u 30-ak država Europe i svijeta na svim kontinentima stekneš prijatelje i poznanike, ali i u Lijepoj Našoj Hrvatskoj i u prekovelebitskom Gračacu, u našoj županiji.

image

Velimir Brkić - Vele

Zt

Telefonski poziv, rič-dvi, 10-ak minuta potom i četvorica hajdukovca iz općine Sukošan kod mog poznanika i prijatelja u toplom dnevnom boravku, dobrodošla okrjepa, punjenje mobitela, spavanje (vjerujem bez ružnih maksimirskih snova) i u ponedjeljak uz poneke cestovne poteškoće sretan povratak kućama. Hvala velika prijateljskoj obitelji iz Gračaca, očekujemo Vas čim se ovo vrijeme smiri i proljepša. Bit će to fešta nad feštama prijateljstva i empatije.

Vaš Vele!

10.03.2023., 12:17h
VELIMIR BRKIĆ – VELE
20. travanj 2024 00:51