Polaganje vijenaca i paljenje svijećaZadarska županija
StoryEditor
Na gradskom groblju

Položeni vijenci uoči blagdana Svih svetih

Vijence i svijeće položili su izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MUP-a, MORH-a, Ministarstva hrvatskih branitelja, Zadarske županije, Grada Zadra te predstavnici političkih stranaka

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana te u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće pred središnjim križen Gradskoga groblja u Zadru.

Vijence i svijeće položili su izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MUP-a, MORH-a, Ministarstva hrvatskih branitelja, Zadarske županije, Grada Zadra te predstavnici političkih stranaka.

image

Na središnjem križu Gradskog groblja Zadar

Zadarska županija

Izaslanstvo Zadarske županije predvodio je župan Božidar Longin koji je istaknuo kako je blagdan Svih svetih i Dušni dan razdoblje kada se na poseban način prisjećamo dragih osoba koji više nisu s nama, ali i vrijeme kada se s posebnim pijetetom i suosjećanjem prisjećamo svih koji su dali svoje živote za Domovinu kako bismo danas mogli živjeti u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj.

- Svaki put kada se približava ovo vrijeme, osjećamo posebnu emociju i sjećanje na one koji su nas napustili. Odlazak voljene osobe je neizmjerna tuga, ali je važno da se sjetimo svih lijepih trenutaka koje smo proveli s njima. Neka nam ova prigoda bude podsjetnik da izražavamo ljubav i brigu prema svojim bližnjima dok su još s nama, jer nikada ne znamo kada će nas napustiti. Neka nam ovi dani donesu utjehu i nadu te nas podsjete na važnost ljubavi, obitelji i zajedništva, poručio je župan Longin.

31.10.2023., 14:35h
05. svibanj 2024 22:28